Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Χειροπέδες σε Σαουδάραβα πρίγκιπα! Μετέφερε 2 τόνους από το “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”

Χειροπέδες σε Σαουδάραβα πρίγκιπα! Μετέφερε 2 τόνους από το “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”

Λίγο πριν περάσει λαθραία 2 τόνους ναρκωτικών στο ιδιωτικό του τζετ, οι αρχές του Λιβάνου πέρασε χειροπέδες σε Σαουδάραβα πρίγκιπα. Συνέλαβαν τέσσερις ακόμα άντρες συνελήφθησαν για τα ναρκωτικά στο διεθνές αεροδρόμιο Rafik Hariri στη Βηρυτό.

Οι αρχές βρήκαν 40 τσάντες χαπιών “Captagon Amphetamine” και κοκαΐνη στο ιδιωτικό αεροπλάνο που είχε προορισμό τη βόρεια πόλη της Σαουδικής Αραβίας Hael. “Είναι από τις μεγαλύτερες προσπάθειες λαθρεμπορίου ναρκωτικών που έχει ματαιωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού”, σημείωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο AFP.

Το όνομα του πρίγκιπα δόθηκε λίγο αργότερα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον πρίγκιπα Abdel Mohsen Bin Walid Bin Abdulaziz, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, με τους άλλους 4 υπόπτους να ανακρίνονται από τις αρχές.

Το Captagon περιέχει Fenethylline (ψυχοδιεγερτικό) και γίνεται κατά κόρον χρήση του στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία. Οι ομάδες ανταρτών φέρονται να χρηματοδοτούν τις δράσεις τους με την εμπορία χαπιών. Έχει ονομαστεί “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”, καθώς κάνουν χρήση του οι τζιχαντιστές για να μείνουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια μεγάλων μαχών και νυχτερινών αποστολών. Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με αναφορές, φέρονται να πουλάνε το ναρκωτικό για να χρηματοδοτούν την εκστρατεία τους.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα ανέφερε σε έκθεσή του ότι η αγορά αμφεταμίνη είναι σε άνοδο στη Μέση Ανατολή, με τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τη Συρία να είναι υπεύθυνες για το 55% των αμφεταμινών που έχουν κατασχεθεί σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Ibtimes

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε