“Μετά από όλον τον αγώνα των Ιρακινών για τη Μοσούλη, έρχεται η Τουρκία και λέει «Η Μοσούλη είναι τουρκική και πρέπει να επιστραφεί στην Τουρκία» είπε ο Νασράλα. “Το ίδιο ισχύει και για το Χαλέπι. (Οι Τούρκοι) λένε «Είναι δικό μας, όχι της Συρίας». Δείτε, αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά”, συνέχισε.
Ο Νασράλα ισχυρίστηκε επίσης ότι η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ένα προκάλυμμα για ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο που είχε ως στόχο “την αλλαγή του χάρτη” και την αποδυνάμωση των σιιτών της περιοχής. Ο εμφύλιος στη Συρία “δεν γίνεται για την πτώση του καθεστώτος αλλά στοχεύει τον άξονα της αντίστασης”, δηλαδή τη συμμαχία μεταξύ Ιράν, Συρίας και Χεζμπολάχ, υποστήριξε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Λιβάνου, ο Νασράλα δεσμεύτηκε ότι οι βουλευτές της οργάνωσής του θα ψηφίσουν υπέρ του Μισέλ Αούν στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του μηνός προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος.
Ο Λίβανος έχει μείνει χωρίς πρόεδρο για περισσότερα από δύο χρόνια, αφότου έληξε η θητεία του Μισέλ Σουλεϊμάν το 2014. Σε καμία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου δεν συγκεντρώθηκε η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος.
Την περασμένη Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Σαάντ αλ Χαρίρι ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Αούν στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας “για το καλό της χώρας”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ