Κόσμος

Χεζμπολάχ: Τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο – «Ήταν τρομοκράτες» λέει το Ισραήλ

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των μελών του κινήματος που έχουν σκοτωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τέσσερις επιτιθέμενους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε μέλη της Χεζμπολάχ.

Στην ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «τέσσερις τρομοκράτες» σκοτώθηκαν.

Δύο έφεδροι του ισραηλινού στρατού και ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκαν σε μια από τις επιθέσεις, ανέφερε ο στρατός.

Από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με έναυσμα την επίθεση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου, συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και δυο άμαχοι.

Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς