Μπροστά από το προεδρικό μέγαρο της Χιλής διαδηλωτές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο ενός λιονταριού και μάλιστα με το ίδιο το νεκρό ζώο.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές έφεραν το πτώμα ενός λιονταριού έξω από το προεδρικό μέγαρο της Χιλής, κατηγορώντας μια δημόσια υπηρεσία για τον θάνατο του αιλουροειδούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πίσω από το πτώμα του Δία, ενός 14χρονου λιονταριού, υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου του Λος Άνχελες κρατούσαν πανό που έγραφε «Η κυβέρνηση δολοφονεί ζώα», την ώρα που έκπληκτοι περαστικοί απαθανάτιζαν τη διαμαρτυρία με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου κατηγορεί την Υπηρεσία Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG) η οποία επιβάλει νάρκωση των άγριων ζώων για την ανάγνωση των μικροτσίπ που φέρουν.
«Η SAG μας υποχρέωσε να ακινητοποιήσουμε και να ναρκώσουμε όλα τα ζώα μας για την ανάγνωση των μικροτσίπ τους», είπε ο Σέζαρ Τσανάμπα, νομικός σύμβουλος του ζωολογικού κήπου του Λος Άνχελες, που βρίσκεται περίπου 470 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. «Τους εξηγήσαμε ότι η νάρκωση ενέχει για τα ζώα τους ίδιους κινδύνους που ενέχει για τους ανθρώπους», συμπλήρωσε και υποστήριξε: «Μας υποχρέωσαν να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε ανακοίνωση της SAG υπογραμμίζεται ότι η νάρκωση είναι μια διαδικασία ρουτίνας και ότι το μέτρο επιβάλλεται αποσκοπώντας στην ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και του προσωπικού. «Δυστυχώς, ένα από τα ζώα που υποβλήθηκαν σε αυτήν τη διαδικασία, πέθανε», προστίθεται στην ανακοίνωση.
https://twitter.com/camilaemiliasv/status/1616432187599122439?s=20&t=mx7yZ2JwZi9GCMOlRpoMWg
Καταδίκασε τον τρόπο που επέλεξε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της.
Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα την περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο και απομάκρυνε το πτώμα του λιονταριού.