Κόσμος

Χιλή: Τέσσερις οι νεκροί μετά τα πρόσφατα επεισόδια

Ένας νεαρός υπέκυψε χθες Παρασκευή μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων.

Η Χιλή συνεχίζει να βιώνει τη βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στα τελευταία επεισόδια ένας 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τον θάνατο οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο οπαδός της ομάδας Colo Colo χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το στάδιο του συλλόγου στο Σαντιάγο έπειτα από αγώνα πρωταθλήματος στη Χιλή.

Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια.

Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν από τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων. Αρκετές χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, στην καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων στη Χιλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ισπανία: Σενάρια, σκοτεινά ερωτήματα και υποψίες για κυβερνοεπίθεση
Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση - Πώς καταρρέουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και γιατί η αποκατάσταση του ρεύματος σε Ισπανία και Πορτογαλία μοιάζει με εφιάλτη
Χιλιάδες κόσμου εγκλωβισμένοι στο μετρό μετά το μπλακ άουτ 2
Βατικανό: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Πάπα - Πότε θα βγει λευκός καπνός από το Κονκλάβιο, ποιοι είναι τα φαβορί
Αφού συγκληθεί το Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι θα ψηφίσουν μία φορά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στις 7/5 και από εκεί και πέρα προβλέπονται τέσσερις ψηφοφορίες καθημερινά
Καρδινάλιοι και επίσκοποι στο Βατικανό 1