Κόσμος

Χιόνια στην Κίνα πολύ νωρίτερα από το φυσιολογικό – Στα «λευκά» το Πεκίνο

Με χιόνι έχει καλυφθεί η βόρεια Κίνα, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους και την ακύρωση πτήσεων. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για χιονοθύελλες και οι αρχές είναι σε επιφυλακή για την επέλαση της πρώιμης κακοκαιρίας. 

Στα «λευκά» έχει ντυθεί και το Πεκίνο, η πόλη που πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει την Κυριακή και στην περιοχή καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή επίπεδα. 

Δείτε φωτογραφίες:

china snow APE china snow APE

Χαρακτηριστικό της ισχύος του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι, έκλεισαν πολλοί δρόμοι γύρω από το Πεκίνο, ενώ ακυρώθηκαν και πτήσεις στο αεροδρόμιο της εσωτερικής Μογγολίας. Προβλήματα καταγράφηκαν και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Ωστόσο, οι πολίτες προς το παρόν φαίνεται να χαίρονται το χιόνι που τους «επισκέφτηκε» νωρίτερα. 

Δείτε φωτογραφίες:

china snow APE china snow APE

Η χιονόπτωση ξεκίνησε την Κυριακή στην βορειανατολική Κίνα, περνώντας από περιοχές της Μογγολίας και άλλες δυτικές περιοχές την προηγούμενη μέρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για χιονοθύελλες, τη δεύτερη σε κλίμακα υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος.

Δείτε βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος