Site icon NewsIT

Χιροσίμα: Σοκαριστικές φωτογραφίες μετά την πρώτη ατομική βόμβα – Προσοχή, σκληρές εικόνες

20.05.2016 | 16:07
Χιροσίμα: Σοκαριστικές φωτογραφίες μετά την πρώτη ατομική βόμβα – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Χιροσίμα, κάτι που θα τον κάνει τον πρώτο εν ενεργεία αμερικανό πρόεδρο που θα επισκεφθεί την πρώτη πόλη στην οποία έγινε ρίψη ατομικής βόμβας, έρχονται στο "φως" της δημοσιότητας σοκαριστικά καρέ.

Στις 6 Αυγούστου του 1945, το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay κάνει την πρώτη ρίψη ατομικής βόμβας στην Ιστορία, στην πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Περίπου 70.000 άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ τους επόμενους μήνες, περίπου 60.000 ακόμη υπέκυψαν στα τραύματή τους, αλλά και στην έκθεση σε ραδιενέργεια.

71 χρόνια μετά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, από τις 21 έως τις 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 10ου ταξιδιού του στην Ασία.

“Ο στόχος της επίσκεψης αυτή δεν είναι να επανεξεταστεί η απόφαση που ελήφθη πριν από 71 χρόνια”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. Αντιθέτως, ο Ομπάμα “θα επισημάνει τη συνεχιζόμενη προσήλωσή του στην επιδίωξη της ειρήνης και της ασφάλειας σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα”.

Λίγες ημέρες πριν από την ιστορική αυτή επίσκεψη, το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει 12 συγκλονιστικές φωτογραφίες, οι οποίες κατέγραψαν την πιο “μαύρη” ημέρα της ανθρώπινης ιστορίας.

Δείτε τις φωτογραφίες – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version