Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για έκδοση στην Κίνα

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας για την οργάνωση της διαδήλωσης.

Στην χρήση δακρυγόνων προχώρησε σήμερα η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων κατά την χθεσινή διαδήλωση.

HONGKONG PROTESTS

Παράλληλα, τα κινεζικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι το Πεκίνο δεν θα ανεχθεί την συνέχιση της κατάστασης.

Η πόλη του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας κι αποτελεί ουσιαστικό οικονομικό κέντρο της Ασίας, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες, με μία σειρά διαδηλώσεων για την κατάργηση ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την έκδοση των κατοίκων της στην Κίνα, ώστε αυτοί να δικάζονται.

HONGKONG PROTESTS

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών, νεαροί πετούσα πέτρες και άλλα αντικείμενα με τη βοήθεια αυτοσχέδιας σφεντόνας.

HONGKONG PROTESTS

 

HONGKONG PROTESTS

Μία γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας, για την οργάνωση της διαδήλωσης, αλλά και τις επιθέσεις που ακολούθησαν.

HONGKONG PROTESTS

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γάλλος χειρουργός που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό του και η φρικτή ομολογία
Στις 24 Φεβρουαρίου ο 74χρονος Λε Σουαρνέκ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονικά της Γαλλίας
Πηγή φωτογραφίας