Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Ταμπουρωμένοι στο Πολυτεχνείο παραμένουν ακόμα 100 διαδηλωτές

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει το Χονγκ Κονγκ με τους διαδηλωτές να παραμένουν για τρίτη ημέρα κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο.

Δεκάδες διαδηλωτές παραμένουν στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ μετά την εντυπωσιακή απόδραση το βράδυ της Δευτέρας (18.11.2019)  πολλών συντρόφων τους, την ώρα που το Πεκίνο επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί στο χάος η πρώην βρετανική αποικία.

Από την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο η κατάληψη του Πολυτεχνείου αποτελεί την πιο μακροχρόνια και βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών

Πολιορκημένοι από την Κυριακή από αστυνομικούς που συλλαμβάνουν όλους όσοι προσπαθούν να διαφύγουν από το Πολυτεχνείο που βρίσκεται στη χερσόνησο Κοουλούν, κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν το βράδυ να διαφύγουν κατεβαίνοντας με σκοινιά από πεζογέφυρα σε δρόμο στον οποίο τους περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή.

hong kong

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, η Κάρι Λαμ από την πλευρά της, εκτίμησε σήμερα ότι περίπου 100 διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο.

Μιλώντας για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα η Λαμ σημείωσε ότι περίπου 100 διαδηλωτές παραμένουν εκεί, ενώ άλλοι 600 που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

hong kong

Ανάμεσα στα άτομα που παραδόθηκαν είναι και 200 ανήλικοι στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού τους έγινε έλεγχος. Η Λαμ όμως τόνισε ότι η αστυνομία έχει κρατήσει τους αριθμούς ταυτότητάς τους και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τους ασκηθούν διώξεις.

hong kong

Σύμφωνα με τη Λαμ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναζητεί μία «ειρηνική λύση» στην αντιπαράθεση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία επιθυμεί μια ανθρώπινη λύση, ενώ ζήτησε από όσους βρίσκονται ακόμη μέσα στο πανεπιστήμιο να παραδοθούν.

Honh

«Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη συνεργασία των διαδηλωτών και βέβαια οι ταραξίες πρέπει να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειες, να παραδώσουν τα όπλα και να βγουν ειρηνικά (από το Πολυτεχνείο) ακολουθώντας τις εντολές της αστυνομίας», επεσήμανε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού