Κόσμος

Χούθι: Βίντεο με το ναυτικό drone που χτύπησε το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

Την επίθεση κατά του δεξαμενόπλοιου MT Chios Lion που δέχτηκε χτύπημα από drone επιφάνειας, έδωσαν οι Χούθι στη δημοσιότητα μέσω βίντεο στα social media.

Οι Χούθι της Υεμένης δημοσίευσαν ένα βίντεο από την επίθεσή τους εναντίον του πετρελαιοφόρου MT Chios Lion στην Ερυθρά Θάλασσα, χρησιμοποιώντας ένα μη πληρωμένο σκάφος επιφανείας (USV). Το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, υπέστη μικρές ζημιές και το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), οι Χούθι  επιτέθηκαν στο MT Chios Lion το οποίο φέρει τη σημαία της Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης.

Οι Χούθι στοχοποίησαν τρία εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα, δύο από τα οποία έπλεαν στην Ερυθρά Θάλασσα και το τρίτο στη Μεσόγειο, κατά των οποίων εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους, εναέρια και ναυτικά drones, όπως ανακοίνωσε το ένοπλο κίνημα της Υεμένης.

Ο εκπρόσωπος στρατιωτικών ζητημάτων των Χούθι, Γιαχία Σάρια, ανέφερε χθες Δευτέρα (16.07.2024) αργά το βράδυ πως οι «επιχειρήσεις» τους διεξήχθησαν σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του Σαββάτου στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στα πλαίσια του βομβαρδισμού αυτού έχασαν τη ζωή τους πάνω από 90 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 300, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Η Κέιτ Μίντλετον
Σπάνιο φαινόμενο πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία - Οι ηλιακές εκρήξεις που προηγήθηκαν
Έως και εβδομάδα η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου στην Πορτογαλία - «Δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης» διαβεβαιώνουν ΕΕ και Λισαβόνα
Μαδρίτη Ισπανία 26
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες