Site icon NewsIT

«Χρησμός» Κρεμλίνου για την «προτίμηση» Πούτιν στην Κάμαλα Χάρις επειδή γελάει καλύτερα από τον Τραμπ

06.09.2024 | 16:58
«Χρησμός» Κρεμλίνου για την «προτίμηση» Πούτιν στην Κάμαλα Χάρις επειδή γελάει καλύτερα από τον Τραμπ

Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS

Έκανε χιούμορ τελικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν όταν έλεγε ότι προτιμά να εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή έχει έχει ωραίο γέλιο ή το εννοούσε; 

Το θέμα απασχόλησε σήμερα 6.9.2024 τους Ρώσους δημοσιογράφους, που ρώτησαν τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κι αυτός επέλεξε μια απάντηση σε στυλ χρησμού για την προτίμηση του Πούτιν σχετικά με την Χάρις: «Ο καθένας πρέπει να το κρίνει μόνος του».

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η Ρωσία θέλει να κερδίσει η Χάρις τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας ένα περιπαικτικό σχόλιο στο οποίο ανέφερε το «μεταδοτικό» γέλιο της ως λόγο για τον οποίο την προτιμά έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαμογελούσε όταν έκανε τα σχόλια αυτά. Ερωτηθείς αν τα εννοούσε στα σοβαρά, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Όταν ερωτάται για διεθνείς υποθέσεις, κάνει σχόλια γι’ αυτές. Όσο για τον τόνο του, οι άνθρωποι στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται πρέπει να προσπαθήσουν να το ερμηνεύσουν».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως προτεραιότητα του Πούτιν είναι η ευημερία της Ρωσίας και «οι αμερικανικές υποθέσεις δεν μπορεί να βρίσκονται και δεν βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του προέδρου».

«Δικαιολογημένη» κατά τον Πεσκόφ η λογοκρισία, αλλά μόνον όσον αφορά στην Ρωσία

Ο Πεσκόφ υποστήριξε επίσης ότι η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία είναι «δικαιολογημένη» λόγω της «κατάστασης πολέμου» στην οποία βρίσκεται η Ρωσία.

«Στην κατάσταση πολέμου στην οποία βρισκόμαστε, οι περιορισμοί είναι δικαιολογημένοι, όπως και η λογοκρισία είναι δικαιολογημένη», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εφαρμόζοντας ωστόσο δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο Πεσκόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να έχει διαθέσιμη την άποψη της Μόσχας για τις παγκόσμιες υποθέσεις. «Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται καν ότι πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει να μάθει τις ειδήσεις από τη δική μας σκοπιά. Αυτό δεν είναι παρά κατάφωρη άσκηση πίεσης. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή τη στάση ως απαράδεκτη», τόνισε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version