Δευτέρα, 8 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με αναφορές σε «Μακεδονία»

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Στην Ουάσιγκτον  για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με αναφορές σε «Μακεδονία»
ΦΩΤΟ Reuters

Στην Ουάσιγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει τη Βόρεια Μακεδονία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Για άλλη μία φορά ο κ. Μίτσκοσκι έκανε αναφορές σε «Μακεδονία».

«Θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις», δηλώνει ξανά αυτή τη φορά σε μήνυμά του στο Χ (πρώην Twitter) από την Ουάσιγκτον, όπου θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Στην επίσκεψή του αυτή στην επέτειο για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσιγκτον, αναφέρει:

«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις.

Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μία εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.

Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες μετανάστες», σημείωσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις