Κόσμος

Χριστούγεννα 2015: Αυτή η Ελληνίδα στόλισε τον Λευκό Οίκο! ΦΩΤΟ

Μία Ελληνίδα από το Δυτικό Σικάγο βοήθησε να φτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων στον Λευκό Οίκο. Η ανθοδέτρια και διακοσμήτρια Μαίρη Λαλάγος Μαζέφι ήταν μία από τους 89 εθελοντές που επιλέχθηκαν (από τους χιλιάδες που έκαναν αίτηση) για να στολίσουν την κατοικία του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα οι αγαπημένες της διακοπές -την έχουν αποκαλέσει ξωτικό των Χριστουγέννων- και όταν έμαθε τον Οκτώβριο ότι το θα ήταν μεταξύ των εθελοντών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το όνειρο της θα γινόταν πραγματικότητα.


Η κ. Μαζέφι και οι υπόλοιποι εθελοντές ακολούθησαν τις οδηγίες της εταιρείας Rafanelli Events, που είχε τον συντονισμό της όλης διαδικασίας και, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εμπειρία των τεσσάρων ημερών που πέρασε στον Λευκό Οίκο ήταν εκπληκτική. “Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να το εκφράσουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, εργάστηκε στον διάδρομο της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, όπου επιστράτευσε την υπομονή της για να κολλήσει 7.000 μπάλες σε ξύλινα πλαίσια που τοποθετήθηκαν μπροστά από τέσσερις κολώνες.
Στη συνέχεια, διακόσμησε την εσωτερική αψίδα στο Ανατολικό Δωμάτιο, με γιρλάντα στην οποία τοποθέτησε ασημένια στολίδια. Στο Ανατολικό Περιστύλιο τοποθέτησε μαζί με άλλους εννιά εθελοντές νιφάδες, τις οποίες έφτιαξαν παιδιά από σχολεία της Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα Ελληνίδα, με καταγωγή από την Κρήτη και την Πελοπόννησο στόλισε το δέντρο που τοποθετήθηκε στο ασανσέρ του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ξεχωριστή ήταν η σχέση που ανέπτυξε με τους υπόλοιπους εθελοντές. “Έκανα 88 νέους φίλους” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι της άρεσε που είχε την ευκαιρία να δει πώς δούλευαν οι υπόλοιποι.
Η κ. Μαζέφι δημιουργεί ανθοδέσμες εδώ και 30 χρόνια και οι δημιουργίες της έχουν βοηθήσει πολλές νύφες να κάνουν πραγματικότητα τον γάμο των ονείρων τους. Πριν από το Λευκό Οίκο, έχει στολίσει χριστουγεννιάτικα ορισμένα από τα ωραιότερα σπίτια του Σικάγο.

Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο

Το θέμα του φετινού εορταστικού στολισμού στον Λευκό Οίκο είναι “Διαχρονική Παράδοση”. Τοποθετήθηκαν 62 δέντρα και πάνω από 70.000 στολίδια. Το 90% του στολισμού προέρχεται από διακοσμητικά προηγούμενων χρόνων.
Την περίοδο των γιορτών αναμένεται να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο 68.000 άτομα από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1