Τετάρτη, 28 Αυγ.
33oC Αθήνα

Χριστούγεννα στη ζούγκλα του Καλαί – Ο Jamie Oliver μαγείρεψε για τους μετανάστες

Χριστούγεννα στη ζούγκλα του Καλαί – Ο Jamie Oliver μαγείρεψε για τους μετανάστες

Εκατοντάδες Βρετανοί ταξίδεψαν και βρέθηκαν στο πλευρό των μεταναστών στη ζούγκλα του Καλαί, με τον Jamie Oliver και τους συνεργάτες του να ετοιμάζουν το δείπνο τους για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι 6.000 μετανάστες που βρίσκονται στο Καλαί άνοιξαν περισσότερα από 10 τόνους δώρα που συγκεντρώθηκαν από Βρετανούς για την περίοδο των γιορτών. Στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, με πολλούς ανθρώπους να γεμίζουν το αυτοκίνητό τους με τρόφιμα, ρούχα και δώρα και να οδηγούν στη Γαλλία μέσα στην εβδομάδα.

Ο πρώην έμπορος ναρκωτικών Jai Harrower, 24, που είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα του βραβευμένου σεφ το 2011, θα του μαγειρέψει ένα γκουρμέ δείπνο με σούπα λαχανικών, κουσκούς και ψωμί. “Δεν είχα καλό ξεκίνημα στη ζωή μου και με έσωσε η μαγειρική. Θέλω να εμπνεύσω την ελπίδα σε άλλους. Στο Calais υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες. Θέλουμε να τους μαγειρέψουμε κάτι ζεστό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός που είχε συγχαρεί για τις προσπάθειές του ο Jamie Oliver.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από ξηρά και θάλασσα έχει ανέλθει στο 1 εκατομμύριο, με πολλούς να προβλέπεται να ενταχθούν στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στο Καλαί και το Dunkirk.

Πηγή: Express

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε