Κόσμος

Χρυσά Βατόμουρα: Υποψήφιοι Τραμπ και Τραβόλτα!

Η εμπορικά αποτυχημένη μαφιόζικη ταινία "Γκότι" με τον Τζον Τραβόλτα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκαν σήμερα για Χρυσό Βατόμουρο για τις χειρότερες ταινίες του 2018 έπειτα από μια χρονιά, την οποία οι διοργανωτές χαρακτήρισαν γεμάτη καταστροφές, όχι μόνο στη Μεγάλη Οθόνη αλλά και στην πραγματική ζωή.

Η καινούργια κωμωδία με τον Σέρλοκ Χολμς με τίτλο “Ο Χολμς και ο Γουότσον” συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και για τους πρωταγωνιστές της Γουίλ Φάρελ και Τζον Σ.Ράιλι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι “εξευτέλισαν δύο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας”.

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι ένας θεσμός που ισχύει από το 1980. Τα βραβεία θεωρούνται τα αντι-Όσκαρ και οι υποψήφιοι ανακοινώνονται την παραμονή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, των σημαντικότερων βραβείων στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

“Με το χρηματιστήριο να παραπαίει, την πιθανότητα καθαίρεσης του προέδρου των ΗΠΑ, τις φονικές δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες, τις πολύνεκρες επιθέσεις και μια σειρά από συμφορές που προσέλαβαν σχεδόν βιβλικές διαστάσεις, το 2018 ήταν μια χρονιά γεμάτη καταστροφές”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του θεσμού Τζον Γουίλσον.

“Και έπειτα ήταν και οι ταινίες της περασμένης χρονιάς”, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ απέσπασε δύο υποψηφιότητες για τον χειρότερο ηθοποιό για δύο ντοκιμαντέρ του 2018, όπου υποδύθηκε τον εαυτό του: “Death of a Nation” του συντηρητικού Ντινές Ντ’Σούζα και το “Fahrenheit 11/9” του φιλελεύθερου Μάικλ Μουρ.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει κερδίσει Χρυσό Βατόμουρο για την έκτακτη εμφάνισή του στον ρόλο ενός επιχειρηματία στην κωμωδία του 1989 “Ghosts Can’t Do It” με πρωταγωνίστρια την Μπο Ντέρεκ.

Σήμερα επίσης, η σύζυγος του Τραμπ, η Μελάνια, και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ προτάθηκαν κι αυτές ως υποψήφιες για τον χειρότερο δεύτερο γυναικείο ρόλο στο ντοκιμαντέρ “Fahrenheit 11/9”.

Η ταινία “Gotti” για τη ζωή του εκλιπόντος αρχηγού της νεοϋορκέζικης μαφίας Τζον Γκότι, έκανε εισπράξεις μόλις 4,3 εκατ δολάρια στο box office το περασμένο καλοκαίρι και απέσπασε έξι υποψηφιότητες, περιλαμβανομένης της χειρότερης ταινίας, χειρότερου σεναρίου, χειρότερου ηθοποιού και ”χειρότερου διδύμου” για τους πρωταγωνιστές Τζον Τραβόλτα και τη σύζυγό του Κέλι Πρέστον.

Οι υποψήφιοι και οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων ψηφίζονται διαδικτυακά από περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης των Χρυσών Βατόμουρων, σε 24 χώρες, τα οποία ψηφίζουν διαδικτυακά και πληρώνουν συνδρομή μέλους 40 δολάρια.

Οι …νικητές των φετινών βραβείων για τις χειρότερες ταινίες –αν δηλαδή εμφανιστούν– θα παραλάβουν ένα τρόπαιο βαμμένο χρυσό με σπρέι σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της τελετής των Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Συνάντηση «εξπρές» Φιντάν και Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρμεντ – Έληξε μετά από μία ώρα και χωρίς κοινές δηλώσεις
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και στο Νότιο Καύκασο
Χακάν Φιντάν και Μάρκο Ρούμπιο
Οδηγία της ΕΕ σε περίπτωση πολέμου: Προμήθειες επιβίωσης για 72 ώρες – Φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
«Η ειρήνη και η σταθερότητα δεν είναι πλέον εγγυημένες» σύμφωνα με τις Βρυξέλλες - Το σχέδιο προβλέπει οι πολίτες να συγκεντρώνουν νερό, τροφή, φάρμακα, μπαταρίες κ.α. για να επιβιώσουν τις πρώτες μέρες
Κονσέρβες σε σουπερμάρκετ
«Η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά ίσως καθυστερεί» λέει ο Τραμπ - «Η εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα θα φέρει κέρδη» τονίζει ο Λαβρόφ
Σκοπός της συμφωνίας είναι, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το κέρδος, ενώ σημείωσε πως η Ρωσία ανησυχεί «για τη διατροφική ασφάλεια στην Αφρική και σε άλλες χώρες του παγκόσμιου νότου»
Φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα