Κόσμος

Υεμένη: 38 μετανάστες νεκροί έξω από το λιμάνι του Άντεν

Τουλάχιστον 38 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στα ανοικτά του λιμανιού Άντεν στην Υεμένη, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων επιβαινόντων.

«Ψαράδες και κάτοικοι κατάφεραν να διασώσουν 78 μετανάστες, που δήλωσαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 100 άλλων οι οποίοι ήταν μαζί τους στο σκάφος», είπε ο περιφερειάρχης στο λιμάνι του Άντεν στην Υεμένη, Χάντι αλ Χούρμα.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, ενώ έχει ενημερωθεί για το συμβάν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Ο Άλι αλ Ντιμπ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας στο κυβερνείο Σάμπουα, ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 200 αφρικανοί μετανάστες.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Αιθιοπία και τη Σομαλία, προσπαθούν να φθάσουν μέσω του Τζιμπουτί στη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Αμετάβλητη» η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο «γρήγορων αλλαγών»
«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν