Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Υπέρ του Τραμπ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – Συνεχίζει το εμπάργκο στη Βόρεια Κορέα

Υπέρ του Τραμπ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – Συνεχίζει το εμπάργκο στη Βόρεια Κορέα
photo Reuters

Την πλήρη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τόνισε πως υποστηρίζει απόλυτα την επιλογή του αμερικανού προέδρου να τερματίσει χωρίς συμφωνία τη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

«Υποστηρίζω πλήρως την απόφαση του προέδρου Τραμπ να μην κάνει την εύκολη επιλογή. Είμαι αποφασισμένος ότι πρέπει να συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ», πρόσθεσε ο ηγέτης της Ιαπωνίας που εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί με τον ηγέτης της Βόρεια Κορέας.

Μάλιστα ο κ. Άμπε τόνισε πως ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν στο Βιετνάμ, του έθεσε το ζήτημα των πολιτών της Ιαπωνίας που έχουν απαχθεί από βορειοκορεάτες πράκτορες.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν οι διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, ούτε θα υπάρξει οικονομική βοήθεια, αν δεν επιστραφούν οι πολίτες που έχουν απαχθεί και βρίσκονται ακόμη εν ζωή και αν η Βόρεια Κορέα δεν λογοδοτήσει για τις πράξεις αυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις