Κόσμος

Υπήρχε προειδοποίηση του FBI πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο – Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Τα γραφεία του FBI στη Βιρτζίνια με εσωτερικό υπόμνημά τους, μία ημέρα προτού οι υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο, προειδοποιούσαν ότι «εξτρεμιστές» σχεδίαζαν να πάνε στην Ουάσινγκτον και μιλούσαν για «πόλεμο», γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Σε μια διαδικτυακή συζήτηση, έγιναν συγκεκριμένες εκκλήσεις για βιαιοπραγίες όπως: «Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε. Το Κογκρέσο χρειάζεται ν’ ακούσει τζάμια να σπάνε, πόρτες να τις κλωτσάνε και να χυθεί το αίμα των σκλάβων-στρατιωτών τους του BLM και των Pantifa» αναφέρεται στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα.

Το ακρωνύμιο BLM αναφέρεται στο κίνημα Black Lives Matter ενώ η λέξη Pantifa είναι ένας υποτιμητικός, υβριστικός όρος για τα μέλη του κινήματος Antifa.

«Γίνετε βίαιοι. Σταματήστε να το αποκαλείται πορεία ή συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία. Πηγαίνετε εκεί έτοιμοι για πόλεμο. Θα πάρουμε τον πρόεδρό μας ή θα πεθάνουμε. Τίποτα άλλο δεν θα επιτύχει αυτόν τον στόχο», συνεχίζει το κείμενο.

Το FBI αναζητά έναν ύποπτο για τον θάνατο του αστυνομικού Μπράιαν Σίκνικ – Συνελήφθη ο γιος δικαστή για συμμετοχή στις ταραχές

Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός υπόπτου, τον οποίο θέλουν να ανακρίνουν σχετικά με τον φόνο του αστυνομικού του Καπιτωλίου Μπράιαν Σίκνικ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο γερουσιαστής Μπιλ Κάσιντι.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ανήρτησε τη φωτογραφία ενός ηλικιωμένου γενειοφόρου, ο οποίος φοράει ένα γαλάζιο καπελάκι με τα γράμματα CFD. Ζήτησε από όποιον τον γνωρίζει να επικοινωνήσει με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) για περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, τα γραφεία του FBI στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για τις ταραχές που έγιναν στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα. Η εκπρόσωπος του FBI είπε ότι πρόκειται για τον Άαρον Μοστόφσκι. Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είναι ο γιος του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Σλόμο Μοστόφσκι.

Η εφημερίδα New York Post ήταν εκείνη που σε άρθρο της επισήμανε την παρουσία του Μοστόφσκι στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Στον ιστότοπό της ανέβασε και ένα βίντεο που τον εικονίζει, ντυμένο με κοστούμι, στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του: «Μας έκλεψαν. Δεν πιστεύω ότι 75 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν τον Τραμπ, νομίζω ότι ήταν πιο κοντά στα 85 εκατομμύρια».

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες κατηγορίες βαρύνουν τον Άαρον Μοστόφσκι.

Από την Ουάσινγκτον, ο εισαγγελέας Μάικλ Σέργουιν προέτρεψε τους δημοσιογράφους που δέχτηκαν επίθεση ή απειλές κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο να επικοινωνήσουν με το γραφείο του. «Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες τις οποίες εγγυάται η Πρώτη Τροπολογία, όπως την ελευθερία του λόγου, τις ειρηνικές συναθροίσεις και τον Τύπο και πρέπει να ερευνήσουμε, να ασκήσουμε διώξεις και να καταστήσουμε υπόλογο όποιον επιχειρήσει να παρεμποδίσει ή να περιστείλει αυτές τις ελευθερίες μέσω βίας ή εκφοβισμού», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011