Site icon NewsIT

Υπό κατάληψη το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας

28.10.2013 | 15:59
Υπό κατάληψη το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας

Το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας έκλεισαν σήμερα, οι φοιτητές, έπειτα από εξαήμερη συμβολική κατάληψη της κεντρικής αίθουσας του πανεπιστημίου.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλίμης της Αχρίδας», το αρχαιότερο ΑΕΙ της χώρας.

Κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των φοιτητών σημειώθηκε σήμερα δια των συμβολικών (σ’αυτή τη φάση) καταλήψεων που κήρυξαν οι σπουδαστές της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου και του ιδιωτικού «Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου» στη Σόφια, όπως και του πανεπιστημίου στην αρχαία πρωτεύουσα Βελίκο Τίρνοβο.

Παρόλο που το κεντρικό σλόγκαν των καταλήψεων συμπίπτει απόλυτα με το πολιτικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΕΡΜΠ και των εξωκοινοβουλευτικών κεντροδεξιών δυνάμεων για άμεση διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές, οι φοιτητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια υπογραμμίζουν στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ότι η διαμαρτυρία τους «δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική δύναμη», όπως υποστηρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

«Οι Ρούσεφ είχαν λεφτά για να φάνε 3-4 βδομάδες όταν γύρισαν από την Ελλάδα!» – Ρούσεβα: Δεν πούλησα το παιδί μου – Το θέλω πίσω!

Σε ίδρυμα η μικρή Μαρία αν επιστρέψει στη Βουλγαρία; Θέλει να την πάρει η 17χρονη έγκυος αδερφή της που έχει ήδη 2 παιδιά

Περίπου 8.000 πρόσφυγες ζητούν άσυλο στη Βουλγαρία

Βουλγαρία:Στο 0,8% του ΑΕΠ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2012

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version