Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Υπό την επήρεια ναρκωτικών την ώρα του φονικού ο δράστης στη Λευκωσία

Λευκωσία δολοφονία

Μάχη με το χρόνο για να “δέσουν” τα στοιχεία σε βάρος του 33χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου του διπλού φονικού στη Λευκωσία δίνουν οι αρχές. Οι συγκατηγορούμενοί του τον χαρακτηρίζουν εγκέφαλο της ληστείας και δράστη της διπλής δολοφονίας και υποστηρίζουν πως την ώρα το φόνου ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών!

Τη νέα διάσταση στις έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στο σπίτι τους στη Λευκωσία δίνουν οι καταθέσεις δυο εκ των συλληφθέντων. Μιλώντας στους ανακριτές ισχυρίστηκαν ότι κατά τη διάρκεια της εισβολής στη μονοκατοικία στο Στρόβολο αλλά και κατά τη δολοφονία του ζευγαριού, ο 33χρονος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Οι συγκατηγορούμενοι του 33χρονου τον δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα ως τον μοναδικό δολοφόνο. Ο ίδιος δεν έχει παραδεχτεί πως εκείνος σκότωσε τον 60χρονο καθηγητή και την 59χρονη σύζυγό του στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου στη Λευκωσία. Αρχικά, είχε υποδείξει τον 23χρονο ετεροθαλή αδερφό του ως δράστη της δολοφονίας. Όμως το δικό του DNA βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο όπλο του εγκλήματος.

Μάχη με το χρόνο για το φονικό στη Λευκωσία

Ο χρόνος πιέζει τις κυπριακές αρχές. Όχι γιατί η δολοφονία που συγκλόνισε τη Λευκωσία και όλη την Κύπρο δεν έχει εξιχνιαστεί. Αλλά για να “δέσει” η υπόθεση. Να τεκμηριωθούν τα όσα έχουν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες με στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος κι όχι μόνο. Να υπάρχουν «χειροπιαστές» αποδείξεις πως όσα λένε, είναι όπως τα λένε.

Οι καταθέσεις του 23χρονο ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου, της 22χρονης συντρόφου του και του 22χρονου “κουκουλοφόρου” (σ.σ. μπήκε στο σπίτι μετά το έγκλημα από την πόρτα της κουζίνας) ταυτίζονται. Όλοι τον “δείχνουν” ως τον άνθρωπο που με πολλαπλές μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου. Μόνο ο ίδιος δεν το έχει ομολογήσει.

Την Παρασκευή (04.05.2018) λήγει η 8ημερη κράτησή του. Είναι δεδομένο ότι η αστυνομία θα ζητήσει την επέκτασή της. Τις επόμενες ώρες θα κληθούν όλοι οι συλληφθέντες για νέες καταθέσεις. Τελευταίος θα είναι ο 33χρονος. Οι αρχές ελπίζουν ότι από τα όσα θα πουν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, θα καταφέρουν να του θέσουν ερωτήματα που θα ρίξουν φως στα τελευταία σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Πως θα τον κάνουν να πέσει σε αντιφάσεις κι έτσι ίσως τον πιέσουν να ομολογήσει.

Τα λάθη του δράστη

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, τα όσα άφησε πίσω του ως τεκμήρια ο δράστης όχι μόνο φανερώνουν ερασιτεχνισμό, αλλά και ένα πρόσωπο που δεν είχε επίγνωση των κινήσεών του.

Σύμφωνα με όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, ο δράστης έκανε τα εξής λάθη:

– Άφησε στον τόπο του εγκλήματος ένα ζευγάρι παπούτσια το οποίο παραδέχτηκε ότι είναι δικό του

– Μπήκε στο σπίτι να ληστέψει χωρίς να έχει καλύψει το πρόσωπό του. Έτσι, ο 15χρονος γιος της οικογένειας, τον οποίο ξύπνησε για να του πει που είναι τα λεφτά, τον αναγνώρισε

– Άφησε πίσω το ρόπαλο κι ένα σπαθί τα οποία είχε μαζί του όταν εισέβαλε στο σπίτι

– Είχε καταγράψει σε δυο σημειωματάρια τις κινήσεις του ίδιου και τους ρόλους των συνεργών του.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy και Φιλελεύθερος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις