Κόσμος

Υπόθεση Κασόγκι: Έκκληση για αξιόπιστη έρευνα απηύθυνε ο Γραμματέας του ΟΗΕ

Να υπάρξει αξιόπιστη έρευνα και τιμωρία των ενόχων στην υπόθεση Κασόγκι ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε σήμερα έκκληση για μια “αξιόπιστη” έρευνα σχετικά με τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

“Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια αξιόπιστη έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι”, είπε ο Γκουτέρες σε διάσκεψη στη Ντόχα.

Ο γγ του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες για την υπόθεση πέραν των όσων έχουν μεταδώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Ο σαουδάραβας δημοσιογράφος ήταν αρθρογράφος της Washington Post. Δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου λίγο μετά που εισήλθε στο προξενείο. Το Ριάντ επανειλημμένως έχει αρνηθεί τα τουρκικά αιτήματα να εκδώσει τους ύποπτους για την δολοφονία του Κασόγκι, ενός σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Στην πρώτη σειρά ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια και ανάμεσα σε δύο από τους πιο στενούς συμμάχους του Ζελένσκι
Στα αριστερά της Μελάνια Τραμπ, κάθεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, ενώ στα δεξιά του Τραμπ ο Φινλανδός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Στουμπ
REUTERS