Site icon NewsIT

Υπόθεση Μενέντεζ: Ανοίγει η πόρτα της φυλακής – Η επιστολή που τα ανατρέπει όλα

16.10.2024 | 17:18
(Photo by Ted Soqui/Sygma via Getty Images)

Μισάνοιχτη θεωρούν πλέον την πόρτα της φυλακής όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 30 χρόνια φυλακισμένοι για την δολοφονία των γονιών τους.

Αφού πέρασαν πάνω από τρεις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα, οι αδελφοί Μενέντεζ θα μπορούσαν τελικά να αφεθούν  ελεύθεροι, καθώς η υπόθεσή τους άνοιξε ξανά λόγω της αποκάλυψης συγκλονιστικών νέων στοιχείων.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες George Gascón, προχώρησε σε μια ανάρτηση social media την οποία κατέβασε λίγο αργότερα αλλά την δουλειά της την είχε κάνει. Μοιράστηκε λοιπόν μια επιστολή που έγραψε ο Έρικ Μενέντεζ στον εξάδερφό του οκτώ μήνες πριν από τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989.

Σύμφωνα με το Fox News, ο George Gascón μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες του Τζόζεφ Λάϊλ Μανέντεζ, 56 ετών, και του Έρικ Μενέντεζ, 53 ετών, μαζί με ένα γράμμα που είχε γράψει ο Έρικ στον εξάδερφό του, Άντι Κάνο μήνες πριν δολοφονήσουν τους γονείς τους. Στην επιστολή, ο Έρικ φέρεται να ανέφερε κακοποίηση από τον πατέρα του, Χοσέ Μενέντεζ.

(Photo by Ted Soqui/Sygma via Getty Images)

Τα αδέρφια συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Χοσέ και της Μαίρη Κίτυ Μενέντεζ στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς.

Ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε αυτοάμυνα, δηλώνοντας ότι ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τους τον πατέρα. Τώρα, μια σειρά σημειώσεων που συνοδεύουν τις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο Εισαγγελέας δείχνουν την επιθυμία του να επαναξιολογηθεί η υπόθεση.

«Ο προοδευτικός DA Gascón πιστεύει ότι είναι ηθική και δεοντολογική υποχρέωσή του να επανεξετάσει την υπόθεση των αδελφών Menendez», έγραφε η λεζάντα σύμφωνα με το Fox. «35 χρόνια μετά την καταδίκη τους, ήρθε η ώρα να καθορίσουμε αν αυτοί οι άνδρες έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία. Ο Έρικ και ο Λάιλ Μενέντεζ έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και αυτό ήταν μια κίνηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλους».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης τους, σύμφωνα με την Daily Mail, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η κακοποίηση δεν συνέβη ποτέ και ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση εμπόδισε πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία της υπεράσπισης για σεξουαλική κακοποίηση να παρουσιαστούν.

Τι αναφέρει η επιστολή των αδελφών Μενέντεζ

«Προσπαθώ να αποφύγω τον μπαμπά. Εξακολουθεί να συμβαίνει, Άντι, αλλά είναι χειρότερο για μένα τώρα», αναφέρει ο Έρικ στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε ολόκληρη. Ο Gascón κατέβασε την ανάρτηση λίγο μετά την κοινοποίησή της στα social media.

«Ξέρω τι είπες πριν, αλλά φοβάμαι. Απλά δεν ξέρεις τον μπαμπά όπως εγώ», αναφέρει επίσης η επιστολή και περιγράφει λεπτομερώς την υποτιθέμενη κακοποίηση. «Με έχει προειδοποιήσει εκατό φορές να μην το πω σε οποιονδήποτε, ειδικά στον Λάιλ. Είμαι κλαψιάρης; Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω».

Η μητέρα του Άντι Κάνο βρήκε την επιστολή πριν από εννέα χρόνια και ο εξάδερφός τους κατέθεσε αργότερα στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας την αθωότητα των δυο αδελφών.

Οι εισαγγελείς από την άλλη υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για την κακοποίηση και ότι το πραγματικό κίνητρο των αδελφών ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων των γονιών τους.

Η οικογένεια Μενέντεζ παραμένει αισιόδοξη για την πιθανή αποφυλάκιση των αδελφών και πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες σήμερα (16/10/24), όπου αναμένεται να μιλήσουν διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Rosie O’Donnell.

Ο Gascón αναγνώρισε ότι στη σημερινή εποχή η ανοχή στην σεξουαλική επίθεση είναι πολύ μικρότερη από ό, τι ήταν πριν από 35 χρόνια. Πιστεύει ότι ένα νέο σώμα ενόρκων θα μπορούσε να δει την υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ διαφορετικά. Η προσοχή στράφηκε και πάλι στην υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ μετά και την σειρά του Netflix «Monsters: The Lyle and Eric Menendez Story» και του ντοκιμαντέρ της ίδιας πλατφόρμας «The Menenedez Brothers».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version