Κόσμος

Υπόθεση Σκριπάλ – ΗΠΑ: Η «θρασύτατη» επίθεση της Ρωσίας δεν βοηθάει την μεταξύ μας συνεργασία

Οι ΗΠΑ θα επιθυμούν να έχουν μια εποικοδομητική σχέση με τη Ρωσία, αλλά ενέργειες όπως η «θρασύτατη» επίθεση εναντίον του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία αποτρέπουν αυτό να συμβεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία εναπόκειται στην πραγματικότητα στη ρωσική κυβέρνηση και στον Βλαντίμιρ Πούτιν και σε άλλους στην ανώτερη ηγεσία στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ραζ Σα.

[read4more]

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την εντολή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες.

Μια απόφαση που έφερε… τσουνάμι απελάσεων Ρώσων διπλωματών από περισσότερες από 20 χώρες!

«Θέλουμε να έχουμε μια σχέση συνεργασίας. Ο πρόεδρος επιθυμεί τη συνεργασία με τους Ρώσους, αλλά οι ενέργειές τους κάποιες φορές δεν το επιτρέπουν αυτό το να συμβεί», τόνισε ο Σα.

«Η δηλητηρίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο που οδήγησε κατά κάποιο τρόπο στη σημερινή ανακοίνωση ήταν μια θρασύτατη ενέργεια. Ήταν μια απερίσκεπτη ενέργεια», πρόσθεσε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η αγορά μίλησε» λέει η Κίνα για τους δασμούς Τραμπ με φόντο την «κατρακύλα» στη Wall - Καλεί σε «διαβουλεύσεις επί ίσοις όροις»
«Τώρα είναι η ώρα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να κάνουν τα λάθος πράγματα και να επιλύσουν τις διαφορές με τους εμπορικούς τους εταίρους μέσω διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις»
Κίνα λιμάνι
Αιματοχυσία στη γενέτειρα του Ζελένσκι – 18 νεκροί από ρωσικό χτύπημα, ανάμεσά τους 9 παιδιά
«Ο πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά σε κατοικίες, παιγνιδότοπο, δρόμους. Αυτοί που μπορούν και κάνουν τέτοια πράγματα δεν είναι άνθρωποι, είναι καθάρματα», ξέσπασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οι Ρώσοι χτύπησαν τη γενέτειρα του Ζελένσκι