Κυριακή, 30 Ιουν.
28oC Αθήνα

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο, ακόμα και για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο, ακόμα και για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο
Reuters

Έτοιμος για κάθε σενάριο, ακόμα και για αυτό ενός Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη (27.6.24) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, για το ενδεχόμενο ενός Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου, «είναι μια πιθανότητα και οι προειδοποιήσεις δεν πρέπει να αγνοηθούν».

«Αν ρωτήσετε εάν υπάρχει ένας συνολικός κίνδυνος, όπως στον Α΄ΠΠ και τον Β΄ΠΠ, φυσικά είναι μια πιθανότητα. Ως τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και κάνουμε όλα τα σχέδιά μας που πρέπει να επικαιροποιηθούν υπό το πρίσμα των νέων αξιολογήσεων», δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ.

«Εύκολα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε από τις πιο προετοιμασμένες χώρες. Ο τουρκικός στρατός είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Ένας στρατός που ασκείται συνεχώς σε πολλές περιοχές. Ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και υλικοτεχνική υποστήριξη. Πραγματοποιεί επίσης δραστηριότητες υποστήριξης της ειρήνης σε πολλά μέρη του κόσμου», πρόσθεσε.

«Κανείς, ειδικά η χώρα μας, δεν θέλει μια σκοτεινή εικόνα όπως ο Γ΄ΠΠ, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις