Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ζάεφ κατά Σιλιάνοφσκα για Συμφωνία των Πρεσπών: Η μη συμμόρφωση επιφέρει ευθύνες αλλά και σοβαρές συνέπειες  

Ζάεφ κατά Σιλιάνοφσκα για Συμφωνία των Πρεσπών: Η μη συμμόρφωση επιφέρει ευθύνες αλλά και σοβαρές συνέπειες  

Ηχηρή παρέμβαση από τον πρώην πρόεδρο στη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ με δήλωσή του στο Open κάλεσε τη νέα πρόεδρο στη Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί με τους όρους που περιέχει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλιώς οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για το κράτος και θα γίνουν άμεσα αισθητές και στους πολίτες, όπως επισημαίνει.

«Η μη συμμόρφωση επιφέρει ευθύνες αλλά και σοβαρές συνέπειες  για το κράτος που θα γίνουν άμεσα αισθητές από τους πολίτες. Η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και νομική. Και οι συνέπειες είναι δεκαετίες εχθρότητας με τις γειτονικές χώρες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ καλώντας τον αρχηγό του VMRO και την πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστούν στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και προσθέτει: «Ο Μιτσκόφσκι και η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύουν  να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που δεν συμφωνούν με αυτήν. Ως εκ τούτου, ως κάτοχοι των ανώτατων κρατικών αξιωμάτων, θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα, τη διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών και τους νόμους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις