Κόσμος

Ζαλίζει η προσωπική περιουσία της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Παετονγκτάρν Σιναουάτρα – Φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ

Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της. Ο πατέρας της είναι ο δέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη κι είχε διατελέσει, επίσης, πρωθυπουργός

Σάλος έχει προκληθεί στην Ταϊλάνδη με την περιουσία – μαμούθ της πρωθυπουργού, Παετονγκτάρν Σιναουάτρα, όπως αυτή προκύπτει από το πόθεν έσχες της.

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αποκάλυψε προσωπική περιουσία αξίας σχεδόν 400 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση το πόθεν έσχες της που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή (03.01.25) στη δημοσιότητα.

Η Παετονγκτάρν Σιναουάτρα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο, είναι υποχρεωμένη να κάνει δήλωση στην Εθνική Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς (NACC) για την περιουσιακή κατάστασή της, που ανέρχεται σε 13,8 δισεκατομμύρια μπαχτ, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι διάφορες τοποθετήσεις και επενδύσεις της ανέρχονται σε 11 δισεκατομμύρια μπαχτ (πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ), ενώ διαθέτει σε μετρητά ένα δισεκατομμύριο μπαχτ (πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ), αναφέρει στη δήλωσή της.

Στα άλλα περιουσιακά στοιχεία της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 75 ρολόγια πολυτελείας αξίας 162 εκατομμυρίων μπαχτ (σχεδόν 4,6 εκατομμύρια ευρώ), 217 επώνυμες τσάντες αξίας 76 εκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ), καθώς και ιδιοκτησίες στο Λονδίνο και την Ιαπωνία.

Η Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε επίσης παθητικό σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 141 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το έγγραφο της NACC που δημοσιοποιήθηκε από τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, πράγμα που δίνει στην περιουσία της καθαρή αξία 8,9 δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 251 εκατομμύρια ευρώ).

Ο πατέρας της, ο Τακσίν Σιναουάτρα, είχε εξαγοράσει το 2007 την ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Σίτι αφού είχε διατελέσει και ο ίδιος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, και διαθέτει σήμερα περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Είναι ο δέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα του.

Ο Τακσίν Σιναουάτρα χρησιμοποίησε τον πλούτο του, που δημιουργήθηκε από την αυτοκρατορία του στις τηλεπικοινωνίες Shin Corp, για να μπει στην πολιτική και η οικογένειά του διατήρησε την επιρροή της ακόμα και στη διάρκεια των χρόνων της εξορίας που ακολούθησαν την αποπομπή του με το πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου 2006.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ