Κόσμος

Ζελένσκι για Σουηδία: Προστατεύτηκε καλύτερα από το ρώσικο κακό – Μπάιντεν: Πιο ισχυρό από ποτέ το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε σήμερα ότι η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» τώρα που εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, στους κόλπους του οποίου φιλοδοξεί να προσχωρήσει μελλοντικά και η Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί σήμερα ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό κράτος καθίσταται καλύτερα προστατευμένο από το ρωσικό κακό», σχολίασε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Σουηδία έβαλε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής ουδετερότητας, υποβάλλοντας αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μπάιντεν: Το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Από τη μεριά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ είναι “πιο ισχυρό από ποτέ” με την ένταξη σήμερα της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “ήθελε να διχάσει” την αμυντική συμμαχία εξαπολύοντας επίθεση στην Ουκρανία, αλλά ο οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου είναι αντίθετα “πιο ενωμένος, αποφασισμένος και δυναμικός από ποτέ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «πόλεμος» Τραμπ με το Χάρβαρντ, το «πάγωμα» χρηματοδότησης 2,2 δισ. δολαρίων και η απάντηση του Πανεπιστημίου: «Δεν παραδίδουμε την ανεξαρτησία μας»
«Καμία κυβέρνηση, οποιονδήποτε και αν είναι το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, δεν πρέπει να υπαγορεύει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι πρέπει να διδάσκουν, ποιους μπορούν να εγγράφουν»
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία στο Κέιμπριτζ 1