Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

Ζελένσκι και Μπάιντεν συναντιούνται σήμερα στον Λευκό Οίκο

Ζελένσκι και Μπάιντεν συναντιούνται σήμερα στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Το τετ α τετ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο. 

Μετά την συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, «για όσο χρειαστεί», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής» βοήθειας στον ουκρανικό στρατό. Το νέο πακέτο βοήθειας θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά το ξέσπασμα του πολέμου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις