Σάββατο, 7 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ζελένσκι: Οι κατακτητές είναι ακόμα στη γη μας – Προστατέψτε κάθε κομμάτι της

Ζελένσκι: Οι κατακτητές είναι ακόμα στη γη μας – Προστατέψτε κάθε κομμάτι της

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση έκανε σήμερα Δευτέρα (14.3.2022) στο Instagram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ζητά από τους πολίτες να προστατεύσουν «κάθε μέρος της γης μας και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας» από τη Ρωσία, την ώρα που εκτυλίσσεται ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Τώρα που οι κατακτητές είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να τους κυνηγήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Υπερασπιστείτε πόλεις, υπερασπιστείτε τα χωριά. Να προστατεύσουμε κάθε μέτρο της γης μας και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας, την ουκρανική καρδιά μας. Την ουκρανική ψυχή μας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Στηρίξτε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί – θα κερδίσουμε», αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ παράλληλα δηλώνει στο βίντεο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι «δύσκολες συνομιλίες» με τη Ρωσία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

«Οι δύσκολες συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι περιμένουν νέα. Σήμερα το απόγευμα θα αναφέρουμε το αποτέλεσμα», είπε ο Ζελένσκι στο βίντεο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος επρόκειτο να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα σήμερα, αλλά δεν το έκανε.

«Πρέπει να αντέξουμε και να παλέψουμε για να κερδίσουμε, για να επιτύχουμε μια ειρήνη που αξίζει στους Ουκρανούς, μια έντιμη ειρήνη με εγγυήσεις ασφάλειας για το κράτος μας, για τον λαό μας. Και για να τις θέσουμε γραπτώς σε διαπραγματεύσεις, δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε ο Ζελένσκι στο βίντεο.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρόκειται για τον τέταρτο κύκλο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών για να τερματιστεί ο πόλεμος που εκτυλίσσεται εδώ και 19 ημέρες.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1503312641896370178

«Οι δυο μεριές εκφράζουν τις θέσεις τους. Η επικοινωνία υπάρχει αλλά είναι δύσκολη. Ο λόγος για τη διαφωνία είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα. Η θέση της Ουκρανίας είναι ένας ελεύθερος διάλογος μέσα στην κοινωνία & μια υποχρεωτική συναίνεση. Η θέση της Ρωσίας είναι μια τελεσίγραφη καταστολή της ίδιας της της κοινωνίας», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς, Μικαΐλο Ποντολιάκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις