Site icon NewsIT

Ζελένσκι: Στείλτε μας αεροπλάνα, κάντε μποϊκοτάζ στο ρωσικό πετρέλαιο

07.03.2022 | 12:52
Ζελένσκι: Στείλτε μας αεροπλάνα, κάντε μποϊκοτάζ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy makes a statement in Kyiv, in Ukraine, February 28, 2022, in this still image taken from a handout video. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY

Νέο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ζητά από τη Δύση να μποϊκοτάρει το πετρέλαιο της Ρωσίας

Στο δεύτερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσα σε λίγες ώρες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη και να μποϊκοτάρει πετρέλαιο της Ρωσίας, προϊόντα πετρελαίου και άλλες εξαγωγές.

«Αν η εισβολή (στην Ουκρανία) συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων… για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα» ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία, δεν θέλησε ποτέ τον πόλεμο. «Ο πόλεμος ήρθε σε εμάς. Ποτέ δεν θέλαμε να σκοτώσουμε κανέναν αλλά έπρεπε να πολεμήσουμε για να διώξουμε τον εχθρό από τη γη και τη ζωή μας.

Πρέπει να ανεχθούμε αυτό που δεν έκανε κανένα κράτος στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια», σημείωσε ο Ζελένσκι, που μίλησε με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

«Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις με τους συμμάχους μας είναι δίκαιες. Αν η κατάσταση χειροτερεύσει, τότε θα χρειαστούν νέες κυρώσεις να έρθει η ειρήνη» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ζήτησε εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία. 

«Αν κάποιος χάσει το μυαλό του, πρέπει να ξεχάσουμε το φόβο και τις μπίζνες, πρέπει να παλέψουμε κατά του απάνθρωπου κακού που θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα».   

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ήδη εργάζεται πάνω σε σχέδια για να ξαναχτίσει τη χώρα «όταν νικήσει». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία που είναι ικανοί να παλέψουν για τη χώρα μας, για την ελευθερία μας, για τη σημαία μας. Η Ουκρανία και ο τρόμος είναι δυο διαφορετικές έννοιες. Δεν θα έχουμε ποτέ τη σβάστικα στο έδαφός μας».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version