Site icon NewsIT

Ζιζέλ Πελικό: «Με αντιμετώπιζαν σαν κουρέλι, σαν μια σακούλα σκουπιδιών»

06.09.2024 | 09:42
Ζιζέλ Πελικό: «Με αντιμετώπιζαν σαν κουρέλι, σαν μια σακούλα σκουπιδιών»

epa11587260 Gisele Pelicot (C), and her daughter Caroline Darian (L) speak with the media after leaving the criminal court in Avignon, France, 05 September 2024, where Pelicot's ex-husband stands trial for having drugging her and then inviting dozens of men to rape her for years. Dominique Pelicot and fifty other men are accused, primarily of raping the presently 70-year-old woman while she was unconscious, between 2011 and 2020. Dominique Pelicot could spend up to 20 years behind bars if proven guilty. The end of November is when the verdict is anticipated. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Τα όσα είπε στην κατάθεσή της η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό στη δίκη που συγκλονίζει τη Γαλλία σοκάρουν και ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Για χρόνια έπεφτε θύμα οργανωμένων βιασμών με τον σύζυγό της να έχει τον ρόλο του εγκέφαλου.

Όλοι στη Γαλλία παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση και τους βιασμούς που υπέστη η γυναίκα ενώ την είχε ναρκώσει ο σύζυγός της. 

«Με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα, σαν κουρέλι, μια σακούλα σκουπιδιών», είπε στο δικαστήριο. «Για μένα, όλα καταρρέουν. Πρόκειται για σκηνές βαρβαρότητας, βιασμού. Είναι ανυπόφορο. Έχω τόσο πολλά να πω, που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω», πρόσθεσε.

Ο πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, και άλλοι 50 άνδρες -ηλικίας 22 έως 70 ετών, μεταξύ των οποίων ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας δεσμοφύλακας- κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία. Αν τελικά κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ο δικηγόρος της της Ζιζέλ Πελικό είπε ότι επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της με τον ίδιο τρόπο που ήθελε η δίκη να γίνει δημόσια.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ήταν παντρεμένο επί 50 χρόνια και είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Η ζωή της Ζιζέλ διαλύθηκε στα τέλη του 2020, όταν αποκαλύφθηκαν οι νοσηρές πράξεις που είχε οργανώσει ο σύζυγός της.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας»

Τοι κουβάρι της φρικτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Ντομινίκ Πελικό προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες γυναικών κάτω από τις φούστες τους και τον είδε ένας σεκιούριτι. Μόλις η αστυνομία έκανε έλεγχο στο κινητό του βρήκε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες που εμφανίζονταν να βιάζουν τη Ζιζέλ στο σπίτι τους, ενώ εκείνη φαινόταν αναίσθητη.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας», είπε η Ζιζέλ Πελικό.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο η 72χρονη ελπίζει με την κατάθεσή της να βοηθήσει να γλιτώσουν άλλες γυναίκες που ενδεχομένως να έχουν περάσει κάτι παρόμοιο.  Οι ανακριτές μάλιστα ανέφερε ότι οι κακοποιήσεις άρχισαν το 2011 και ότι εκείνη δεν θυμόταν ότι βιάστηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version