Πέμπτη, 12 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ζιζέλ Πελικό: Ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιμητή και βίαζαν μαζί τις ναρκωμένες γυναίκες τους

Ζιζέλ Πελικό: Ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιμητή και βίαζαν μαζί τις ναρκωμένες γυναίκες τους
ΦΩΤΟ REUTERS/Manon Cruz

Κάθε μέρα κι ένα νέο σοκ από τις αποκαλύψεις στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που έχει «παγώσει» ολόκληρη τη Γαλλία. Της Ζιζέλ Πελικό, την οποία ο σύζυγός της, ο Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε με χάπια και έπειτα προσέλκυε διαδικτυακά αγνώστους για να τη βιάσουν.

Η Ζιζέλ Πελικό ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν είχε επίγνωση της σεξουαλικής κακοποίησης που κράτησε μία ολόκληρη δεκαετία μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην πόλη Μαζάν της Γαλλίας.

Στην δίκη που συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, αναμένεται η κατάθεση του συζύγου, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος ωστόσο προς το παρόν νοσηλεύεται μετά από ασθένεια που εμφάνισε στο στομάχι.

Από και ύστερα, πάντως, μία νέα πτυχή της υπόθεσης ήρθε να ταράξει τα νερά την Τετάρτη (11.09.2024).

Φαίνεται πως ο βασικός κατηγορούμενος είχε και μιμητή, ή αλλιώς «μαθητή», όπως τον παρουσιάζουν διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσά τους και ο βρετανικός «Guardian».

Στη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε η περίπτωση ενός άλλου κατηγορούμενου, από τους 52 συνολικά, ο οποίος φέρεται να ακολούθησε την ίδια μέθοδο για να βιάσει τη δική του σύζυγο, με τη βοήθεια του Ντομινίκ Πελικό.

Ο 63χρονος Ζαν-Πιέρ (σ.σ. όπως τον αναφέρουν), πρώην οδηγός φορτηγού, κατηγορείται ότι επικοινώνησε με τον Πελικό, μέσω του chatroom με τίτλο «Χωρίς τη γνώση της», το οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντομινίκ για να βρίσκει βιαστές της συζύγου του και, φέρεται να χρησιμοποίησε τα ίδια ηρεμιστικά για να ναρκώσει και τη δική του γυναίκα!

Ο Πελικό φέρεται να του προμήθευσε τα υπνωτικά χάπια και έπειτα να ταξίδεψε για να συμμετάσχει και ο ίδιος στον βιασμό της συζύγου του Ζαν-Πιέρ.

Ο Ζαν-Πιέρ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ οι βιασμοί της συζύγου του καταγγέλλεται ότι συνέβησαν 12 φορές μεταξύ 2015 και 2020.

Η σύζυγός του δεν είναι πολιτική αγωγή στη δίκη, καθώς φέρεται να προσπαθεί να προστατεύσει τα πέντε παιδιά τους.

Ο γιος του Ζαν-Πιέρ από τον πρώτο του γάμο δήλωσε, πάντως, πως ο πατέρας του ήταν υπό την επιρροή του Πελικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις