Site icon NewsIT
11:01 | 07.04.24

5 κόλπα που μπορεί να μας κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη

5 κόλπα που μπορεί να μας κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη

Photo of young woman in kitchen live streaming about healthy food.

Newsit Newsroom

Αρκετά φαγητά απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα για να ετοιμάσουμε το πιάτο που επιθυμούμε, όσον αφορά των προεργασία των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε και εσείς, προκειμένου να κερδίσετε χρόνο.

1) Μετρήστε τα υλικά σε ψηφιακή ζυγαριά

Η κάθε συνταγή απαιτεί να χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες ποσότητες των υλικών. Μέσω της ψηφιακής ζυγαριάς, θα σας φύγει το άγχος, σε περίπτωση που ρίξετε στο φαγητό σας ένα υλικό σε μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ, έτσι, θα χρειαστείτε πολύ λιγότερα σκεύη για ζύγισμα, γλιτώνοντας, κατόπιν, το πλύσιμο τους.

2) Πως θα αποκτήσουν τα αυγά την θερμοκρασία δωματίου

Σε περίπτωση που χρειάζεστε αυγά και ξεχάσατε να τα βγάλετε εγκαίρως από το ψυγείο, τότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα λεπτά και, έτσι, θα αποκτήσουν την κατάλληλη θερμοκρασία.

3) Βάλτε τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων

Εάν θέλετε να βγάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού, σε περίπτωση που χρειάζεστε λεμόνι για την παρασκευή του φαγητού σας, τότε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι τα λεμόνια γίνουν πιο μαλακά, και να μην απαιτείται μεγάλη πίεση, όταν τα στύψετε.

4) Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει μέσα στον φούρνο

Κατά την προετοιμασία του ψωμιού ή της πίτσας μπορείτε να τοποθετήσετε το ζυμάρι μέσα στον φούρνο για να ωριμάσει πιο γρήγορα, χωρίς να τον ανάψετε, δεδομένου ότι η θερμοκρασία του δωματίου ενδέχεται να είναι χαμηλή. Τοποθετώντας ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, θα διαπιστώσετε ότι η ζύμη θα φουσκώσει γρηγορότερα, χάρη στην υγρασία και την θερμοκρασία.

5) Αφαιρέστε το περιττό αλάτι με μήλο ή πατάτα

Σε περίπτωση που ρίξετε κατά λάθος παραπάνω αλάτι σε μια σούπα, τότε, μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μερικά κομμάτια μήλου ή πατάτας. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα συγκεκριμένα υλικά, τα οποία θα «απορροφήσουν» το περιττό αλάτι.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version