Site icon NewsIT

8+1 αντικείμενα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

15.09.2024 | 12:01
8+1 αντικείμενα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Close up image of a young woman's hand taking a clean wine glass out of the dishwasher machine in her apartment in Paris, France. House work, domestic work concepts in a modern, French kitchen.

Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια πρακτική και γρήγορη λύση για καθαρά πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να τα πλένουμε στο χέρι.

Χάρη στα πλυντήρια πιάτων δεν εξοικονομούμε μόνο νερό και ενέργεια, αλλά και χρόνο.

Είναι αυτονόητο ότι ορισμένα αντικείμενα δεν πρέπει να τα βάλουμε μέσα στο πλυντήριο πιάτων, όπως, για παράδειγμα τις ξύλινες κουτάλες ή τις σανίδες κοπής, καθώς πρόκειται να αχρηστευτούν, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό πιάτων. 

Σ’ αυτό το κείμενο, όμως, συγκεντρώσαμε ορισμένα αντικείμενα που μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων με σκοπό την απολύμανση τους. 

Πλαστικά παιχνίδια

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών είναι τα κλασικά τουβλάκια σε διάφορα σχέδια, όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια μικρόβια, καθώς βρίσκονται διασκορπισμένα στο πάτωμα.

Για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια και να αποτρέψετε τον κίνδυνο μολύνσεων, μπορείτε να βάλετε πρώτα τα τουβλάκια σε μια διχτυωτή τσάντα και μετά στο πλυντήριο πιάτων.

Σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες αποτελούν ένα ακόμη αντικείμενο που συγκεντρώνονται εκατοντάδες μικρόβια και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, εάν τις τοποθετήσετε στην άνω σχάρα και στο πρόγραμμα πλύσης με υψηλή πίεση νερού, τότε θα γίνουν σας καινούργιες.

Βούρτσες μαλλιών

Στις βούρτσες μαλλιών μπορούν να αναπτυχθούν 3.500 αποικίες μικροβίων, σύμφωνα με σχετική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Πριν τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων για σχολαστικό καθαρισμό, αφαιρέστε πρώτα τις «κολλημένες» τρίχες. Επίσης, θυμηθείτε ότι μπορείτε να βάλετε μόνο πλαστικές βούρτσες, όχι ξύλινες.

Μπότες – γαλότσες βροχής

Ακόμη και οι μπότες – γαλότσες βροχής χρειάζονται καθαρισμό. Αφαιρέστε πρώτα την εσωτερική επένδυση και στην συνέχεια τοποθετήστε τις σε οριζόντια θέση.

Ράφια ψυγείου

Τόσο από τα κρέατα και τα πουλερικά, όσο και από τα φρούτα και τα λαχανικά, το ψυγείο γεμίζει με λεκέδες. Αντί, λοιπόν, να τρίβετε με σφουγγάρι και καθαριστικά κάθε επιφάνεια από τα ράφια, μπορείτε να τα πλύνετε πιο εύκολα.

Σφουγγαράκι κουζίνας

Το σφουγγαράκι της κουζίνας θεωρείται ο «πρωταθλητής» των μικροβίων μέσα στην κουζίνα. Ωστόσο, ο κύκλος πλύσης με ζεστό νερό μπορεί να εξαφανίσει το 99,9% των μικροβίων.

Ξυραφάκια

Στα ξυραφάκια για το ξύρισμα προσκολλώνται ουσίες από την κρέμα ξυρίσματος, αλλά και άλατα από το νερό. Όταν τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων, χρησιμοποιήστε καλύτερα υγρό απορρυπαντικό, καθώς οι ταμπλέτες μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στις λεπίδες.

Μπολ φαγητού και νερού για σκύλους

Όσοι είστε ιδιοκτήτες κατοικίδιων γνωρίζετε ότι τα μπολ φαγητού και νερού χρειάζονται συνεχώς καθαρισμό και πλύσιμο. Η ιδανική λύση για καθαρά μπολ είναι το πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, ελέγξτε πρώτα και την ετικέτα τους για να βεβαιωθείτε για το υλικό που έχουν φτιαχτεί. 

Αξεσουάρ μπάνιου

Το μπάνιο είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων σε κάθε σπίτι. Όμως, τόσο η θήκη του σαπουνιού, όσο και αντίστοιχη για την οδοντόβουρτσα σας μπορούν να γίνουν και πάλι λαμπερές και καθαρές.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version