Site icon NewsIT

Aυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο

17.08.2024 | 12:01
Aυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Castelsardo is town and comune in northwest Sardinia, Italy,

Αρκετοί θεωρούν ότι ο καλύτερος μήνας των διακοπών είναι ο Σεπτέμβριος, παρ’ όλο που επισήμως το καλοκαίρι έχει τελειώσει και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στο γραφείο.

Οι διακοπές τον Σεπτέμβριο σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε εκπληκτικούς προορισμούς, μακριά από την πολυκοσμία, ενώ ο καύσωνας έχει υποχωρήσει αισθητά και, βέβαια, η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή.

Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε προορισμούς που μπορείτε να ανακαλύψετε, οργανώνοντας τον χρόνο σας με την ησυχία σας και κλείνοντας εισιτήρια σε πιο προσιτές τιμές.

Σαρδηνία

Η Σαρδηνία βρίσκεται στα δυτικά της Ιταλικής χερσονήσου και περιβάλλεται από τα νερά της Μεσογείου. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα και πρόκειται να σας μαγέψει με τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Toν Σεπτέμβριο είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο νησί, καθώς δεν έχει τόσο πολυκοσμία

Εξερευνήστε την Costa Smeralda, γνωστή για την πολυτέλεια και τη φυσική της ομορφιά, ή ανακαλύψτε τις πιο ήσυχες γωνιές όπως η Cala Goloritzé και η Spiaggia della Pelosa.

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου.

Τον Σεπτέμβριο ο καιρός γίνεται πιο γλυκός στο αγαπημένο νησί, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, και δεκάδες παραλίες που θα σας εντυπωσιάσουν για την εξωτική ομορφιά τους, όπως το Ελαφονήσι, τα λιμάνια Σεϊτάν ή ο Μπάλος.

Τα κρητικά εδέσματα θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας, ενώ η φιλοξενία των κατοίκων θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Κυανή Ακτή 

Η Κυανή Ακτή γνωστή και ως Γαλλική Ριβιέρα, είναι τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας που απλώνεται από το Κασί (ανατολικά της Μασσαλίας) μέχρι το Μεντόν και δίπλα στα Ιταλικά σύνορα. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα στον κόσμο, συνδυάζοντας πολυτέλεια και χαλάρωση.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να απολαύσετε χαλαρές βόλτες στην Promenade des Anglais, απολαμβάνοντας την μεσογειακή κουζίνα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Μαδέρα

Το αρχιπέλαγος της Μαδέρα στην Πορτογαλία είναι ένα μαγευτικό θέρετρο, που φημίζεται για το τοπικό κρασί, τη χλωρίδα και την πανίδα της, με το προϊστορικό δαφνοδάσος της, έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για πεζοπορία στα καταπράσινα μονοπάτια της Λεβάντα και για εξερεύνηση των γραφικών χωριών όπως το Σαντάνα με τα παραδοσιακά του σπίτια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το τοπικό κρασί Μαδέρα και τα θαλασσινά.

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της αυτοδιοικούμενης περιφέρειας της Καταλωνίας Τον Σεπτέμβριο διοργανώνονται δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Θα έχετε την δυνατότητα να δείτε από κοντά τα αριστουργήματα του Γκαουντί, όπως η Σαγράδα Φαμίλια και το Πάρκο Γκουέλ και να εξερευνήσετε την Γοτθική Συνοικία.

Μπαλί

Το Μπαλί είναι νησί και Ινδονησίας που βρίσκεται, ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Λομπόκ. Προσφέρει απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία συγκεντρώνοντας θετικά στοιχεία, όπως : μαγευτικές παραλίες, λευκές αμμουδιές, καταρράκτες, νυχτερινή ζωή, παραδοσιακό φαγητό.

Τον Σεπτέμβριο μπορείτε να εξερευνήσετε τους καταπράσινους ορυζώνες του Ουμπούντ, να κάνετε σερφ στις παραλίες της Κούτα ή να χαλαρώσετε στα πολυτελή σπα του νησιού.

Σικελία

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο νησί είναι η Αίτνα, που αποτελεί το ψηλότερο ηφαίστειο στην Ευρώπη και ένα από τα πιο ενεργά στον κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο θα μπορέσετε να περιπλανηθείτε με χαλαρή διάθεση στις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις όπως οι Συρακούσες και το Ακράγας, να απολαύσετε τις παραλίες της Ταορμίνα και να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις όπως το γλύκισμα κανόλι και τα φρέσκα θαλασσινά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version