Site icon NewsIT

Beatles: Το θρυλικό κλαμπ που πρωτοεμφανίστηκε το συγκρότημα μετατράπηκε σε Airbnb

24.08.2024 | 14:04
Beatles: Το θρυλικό κλαμπ που πρωτοεμφανίστηκε το συγκρότημα μετατράπηκε σε Airbnb

Γεμάτο αναμνηστικά από εκείνη την εποχή, φωτογραφίες του συγκροτήματος και μουσικά όργανα, το πετρόχτιστο ακίνητο στο Λίβερπουλ όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι Beatles, μετατράπηκε σε Airbnb.

Θαυμαστές των Beatles θα μπορούν να μείνουν στο Airbnb στην οδό Haymans Green 8, στο υπόγειο του οποίου ήταν το θρυλικό «Casbah Coffee Club» από όπου ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε μία από τις πέντε σουίτες του κτιρίου που φέρουν τα ονόματα των μελών του πασίγνωστου συγκροτήματος «Λένον», «Πολ Μακ Κάρτνεϊ», «Τζορτζ Χάρισον», «Στιούαρτ Σάκλιφ» (πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος) και «Μπεστ».

Το κόστος για ένα βράδυ ξεπερνά τις 150 λίρες τη βραδιά και μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές κρατήσεις από Καναδά, ΗΠΑ, Σκωτία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το υπόγειο έχει διατηρηθεί όπως ήταν ως κλαμπ, με τα ντραμς να βρίσκονται στη σκηνή.

Η ανακαίνιση του σπιτιού που ξεκίνησε το 2020 δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής για τους Beatles, αλλά και για τη μνήμη της μητέρας του Μπεστ, τη Μόνα, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην θρυλική ιστορία του συγκροτήματος.

Το Casbah Coffee Club, στο West Derby του Λίβερπουλ, άνοιξε για πρώτη φορά το 1959 από τη μητέρα του αρχικού ντράμερ των Beatles, Πιτ Μπεστ, στο υπόγειο του σπιτιού, αφού πρώτα αγόρασε το ακίνητο υποθηκεύοντας όλα τα κοσμήματά της για να στοιχηματίσει σε μία κούρσα ιπποδρόμου.

Φιλοξένησε 13 εμφανίσεις από το πρώτο συγκρότημα του Τζον Λένον, τους Quarrymen και πάνω από 40, των «Fab Four», στην αρχή της καριέρας τους.

«Οι Beatles έπαιζαν εδώ, διασκέδαζαν εδώ, κοιμόντουσαν εδώ», είπε ο Μπεστ ο οποίος πήγε στο σπίτι όταν ήταν 16 ετών.

«Έχω ωραίες αναμνήσεις από τότε. Πιστεύω ότι αν ήταν ακόμη εδώ (σ.σ. η μητέρα του) θα ήταν πολύ περήφανη», δήλωσε ο μουσικός.

Tags:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version