Σάββατο, 7 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Το Beetlejuice 2 του Τιμ Μπάρτον σπάει ρεκόρ box office με το σίκουελ της ταινίας του μετά από 36 χρόνια

Το Beetlejuice 2 του Τιμ Μπάρτον σπάει ρεκόρ box office με το σίκουελ της ταινίας του μετά από 36 χρόνια
REUTERS

Ο Τιμ Μπάρτον επέστρεψε με τη νέα ταινία «Beetlejuice Beetlejuice», 36 χρόνια μετά την πρεμιέρα της αρχικής ταινίας του το 1988 και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Χτες 6 Σεπτεμβρίου, με την επίσημη πρεμιέρα του Beetlejuice Beetlejuice συναντήθηκαν ξανά οι Μάικλ Κίτον, Κάθριν Ο’Χάρα και Γουινόνα Ράιντερ με τον διάσημο σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον. Οι πρώτες προβολές της νέας ταινίας ήταν εντυπωσιακές, καθώς εκτιμάται ότι θα κέρδισε 100 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office κατά την πρώτη τριήμερη κυκλοφορία της.

Το «Beetlejuice Beetlejuice» κέρδισε 41,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του την Παρασκευή και των προβολών προεπισκόπησης. Έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ημέρα έναρξης για κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου, ακριβώς πίσω από το «It» του 2017, το οποίο είχε εισπράξεις 50,4 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη μέρα.

Ξεχώρισε επίσης για τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του 2010, που κέρδισε 40,8 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα έναρξης του.

Τα πρώτα νούμερα είναι συναρπαστικά, καθώς η ταινία είχε προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων . Παρόλο που δεν είναι μικρός ο προϋπολογισμός, και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος μάρκετινγκ και διανομής, το Beetlejuice Beetlejuice πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσει το ισοζύγιο και περισσότερα για να αρχίσει να βγάζει κέρδος η Warner Bros.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ανησυχητικό, εξετάζοντας τους πιθανούς αριθμούς ανοίγματος του Σαββατοκύριακου μόνο στη Βόρεια Αμερική. Οι διεθνείς αριθμοί δεν είναι διαθέσιμοι τη στιγμή του τύπου, αλλά μπορεί να αρχίσει να βγάζει κέρδη ήδη από την πρώτη εβδομάδα.

Ξεκινώντας τη σεζόν του Halloween, πέρα ​​από τη βαθμολογία PG-13, το Beetlejuice Beetlejuice θα είναι μια καλή επιλογή για όλη την οικογένεια.

Η αρχική ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα το 1988, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Με προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία απέσπασε 75,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και έγινε αληθινή επιτυχία για τον Μπάρτον, παρόλο που ήταν η δεύτερη ταινία του.

Οι πρώτες αντιδράσεις για τη συνέχεια είναι επίσης ενθαρρυντικές, καθώς έχει βαθμολογία 77% Certified Fresh στο Rotten Tomatoes από τους κριτικούς και λίγο υψηλότερη από τους θεατές του σινεμά, επί του παρόντος στο 84%.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις