Site icon NewsIT

Bring your chair στη Σίφνο με Αλεξάντερ Πέιν και αύρα από τα Όσκαρ

27.08.2024 | 09:31
Bring your chair στη Σίφνο με Αλεξάντερ Πέιν και αύρα από τα Όσκαρ

Κάτω από τον αυγουστιάτικο έναστρο ουρανό της Σίφνου, στο προαύλιο του σχολείου στη θέση Φυρόγια, μια μαγική βραδιά με την προβολή της δραμεντί «The Holdovers» («Τα παιδιά του χειμώνα»), παρουσία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη της, Αλεξάντερ Πέιν.

Εκατοντάδες φίλοι του κινηματογράφου, από κάθε γωνιά της Σίφνου, αλλά και παραθεριστές και τουρίστες, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο -ελληνικής καταγωγής- σκηνοθέτη.

Το σλόγκαν «Bring your chair» έδωσε το… σύνθημα, καθώς δεκάδες ήταν αυτοί που έφεραν μαζί τους την καρέκλα τους, αλλά οι εκατοντάδες θέσεις στον χώρο του σχολείου δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν τη δίψα των θεατών να συναντήσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τον σκηνοθέτη.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν, τίμησε με την παρουσία του το φεστιβάλ Bring Your Chair – Cozy Festival, απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη λήξη της προβολής της ταινίας του.

Προηγήθηκε σύντομη συνομιλία με τον πολυγραφότατο συγγραφέα, αρθρογράφο – χρονογράφο, Χρήστο Χωμενίδη.

Η είσοδος ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και με την ευγενική χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου Cosmorama.

«Ψυχή» του «Bring Your Chair – Cozy Festival», το οποίο φέτος σημείωσε τεράστια επιτυχία, είναι η Φαίη Καζαντζίδου, η οποία ασχολείται με προγράμματα πολιτισμού και τουριστικής προβολής, και η Ιταλίδα Paola Jovinelli, επιχειρηματίας από το Μιλάνο.

Η αγάπη τους για τον πολιτισμό είναι η κινητήριος δύναμη σε κάθε τους δραστηριότητα, και ήταν ο λόγος που πριν 6 χρόνια ξεκίνησαν το πολιτιστικό ταξίδι με συγκεντρώσεις για προβολές ταινιών και συζητήσεις στο σπίτι τους ή σε σπίτια φίλων. Σήμερα, 6 ολόκληρα χρόνια μετά, έχει καθιερωθεί στην πολιτιστική ατζέντα των Κυκλάδων, και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η βραδιά υποδοχής του «Bring your chair 2024 – Cozy Festival» προς τιμήν του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Alexander Payne.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Villa Solaia στην Χρυσοπηγή, με παρουσία φίλων του φεστιβάλ, οι οποίοι απόλαυσαν μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά.

Η ταινία

Τα Χριστούγεννα του 1970, ένας ιδιότροπος καθηγητής φιλολογίας ενός κολεγίου είναι αναγκασμένος να περάσει τις γιορτές στο έρημο σχολείο, παρέα με την Αφροαμερικάνα μαγείρισσά του και έναν ατίθασο έφηβο.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν / Alexander Payne. Σενάριο: David Hemingson. Με τους: Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph, Dominic Sessa.

Η ταινία του Αλεξάντερ Πέιν απέσπασε τις Χρυσές Σφαίρες Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου και ήταν υποψηφία για πέντε Όσκαρ.

Η Ντέι’Βάιν Τζόι Ράντολφ (Da’Vine Joy Randolph) έλαβε το βραβείο Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της πενθούσας μαγείρισσας.

Ο Αλεξάντερ Πέιν έχει τιμηθεί δύο φορές με βραβείο Όσκαρ για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο («Πλαγίως» το 2004 και «Οι απόγονοι» το 2011), ενώ ήταν και τρεις φορές υποψήφιος για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη.

Οι 8 ταινίες του έλαβαν συνολικά 24 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version