Site icon NewsIT

Demy: «Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση»

19.07.2024 | 17:09
Demy: «Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση»

«Ιδανικά, θα ήθελα να ζούμε σε έναν κόσμο όπου να μη χρειάζεται να δηλώνω σύμμαχος, γιατί η ισότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα κάθε ατόμου θα ήταν δεδομένα», σημείωσε η Demy.

Η Demy παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου που τελεσιδίκησε πρόσφατα, με τον οποίο η ίδια είχε δώσει συνέντευξη πριν χρόνια, απάντησε για το πόσο θα στέκεται σύμμαχος στους ανθρώπους που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και αποδοχή.

To 2015 είχες γίνει εξώφυλλο στο ANTIVIRUS, δίνοντας μάλιστα και μια μεγάλη συνέντευξη στο Ζακ Κωστόπουλο (ήθελε πολύ να την κάνετε). Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε την απόφαση του δικαστηρίου, θα ήθελες να μου κάνεις κάποιο σχόλιο για αυτό το έγκλημα και για το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια για να ακούσουμε την απόφαση της “δικαιοσύνης”;

«Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση. Μου είναι αδιανόητο πώς κάποιος άνθρωπος στοχοποιείται και δολοφονείται για αυτό που είναι, και δυστυχώς το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στη χώρα μας και με τα ομοφοβικά εγκλήματα και με τα εγκλήματα έμφυλης βίας», απαντά η Demy.

«Τόσα χρόνια μετά και με μία, κατά γενική ομολογία, αρκετά επιεική απόφαση, ας πούμε ότι τουλάχιστον αποδόθηκε μια ελάχιστη δικαίωση για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αν και τίποτα δεν μπορεί να φέρει πλήρη δικαίωση για κάποιον άνθρωπο που έχει χαθεί άδικα.

Τώρα ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αυτής της απόφασης και άλλων, είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και έχει να κάνει με παθογένειες του δικαστικού συστήματος στη χώρα μας, που δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα πρώτα απ’όλα τη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία για τα θύματα ή τους συγγενείς των θυμάτων», επισημαίνει η Demy.

«Ιδανικά, θα ήθελα να ζούμε σε έναν κόσμο όπου να μη χρειάζεται να δηλώνω σύμμαχος, γιατί η ισότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα κάθε ατόμου θα ήταν δεδομένα. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζουν με αγάπη, αποδοχή και αξιοπρέπεια. Επειδή όμως ακόμα δεν είμαστε εκεί, παραμένω σύμμαχος μέχρι να εντυπωθεί σε κάθε συνείδηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπέροχα μοναδικοί, διαφορετικοί και ίσοι», εξομολογείται η Demy σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Tags:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version