Lifestyle

Donald Dashers: Διάσημοι Αμερικανοί φεύγουν από τις ΗΠΑ του Τραμπ και πάνε στο Λονδίνο

Mέσα σε 12 μήνες, οι αιτήσεις Αμερικανών για να λάβουν τη βρετανική υπηκοότητα έχουν αυξηθεί κατά 40%

Και το όνομα αυτών: Donald DashersΔραπέτες του Ντόναλντ»)! Είναι οι πάμπλουτοι Αμερικανοί και σταρ του Χόλιγουντ, που βρίσκουν «καταφύγιο» στο Λονδίνο για να… γλιτώσουν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την «Deutsche Welle», το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, ο Ράιαν Γκόσλινγκ με την Εύα Μέντες, καθώς και ο Αμερικανός σχεδιαστής Τομ Φορντ εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο για να ξεφύγουν από τον «δυνάστη» της παγκόσμιας σκηνής.

Ο Τομ Φορντ ξόδεψε σχεδόν 80 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει μία έπαυλη στην περιοχή Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου τον περασμένο Νοέμβριο.

Αλλά και οι ηθοποιοί Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στο διάσημο Νότινγκ Χιλ, το οποίο αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή για όσους Αμερικανούς επιλέγουν να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Και δεν είναι οι μόνοι, που τρέχουν για να σωθούν από τη δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ.

Μέσα σε 12 μήνες, οι αιτήσεις Αμερικανών για να λάβουν τη βρετανική υπηκοότητα έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού μεσιτικού γραφείου «Knight Frank», κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2024, οι Αμερικανοί αντιπροσώπευαν το 11,6% των ξένων αγοραστών στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ ξεπέρασαν τους αντίστοιχους από την Κίνα, οι οποίοι βρίσκονταν στο 8,1%.

Παράλληλα, το «Knight Frank» έσπευσε να χαμηλώσει τις προσδοκίες για τονωτική οικονομική ένεση μετά το Brexit, καλώντας, ωστόσο τη Βρετανίδα Υπουργό Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς να είναι πιο επιεικής στον Εαρινό Προϋπολογισμό και στα μηνύματα που θα στείλει στους ξένους επενδυτές.

Ποιοι οι λόγοι, όμως, που παρακινούν τους Αμερικανούς να επιλέξουν τη βροχερή πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηματομεσιτικών γραφείων, η ενδυνάμωση του δολαρίου μπορεί επίσης, να έπαιξε ρόλο, καθώς οι αγοραστές απολαμβάνουν 38% έκπτωση στις προνομιούχες περιοχές του Λονδίνου σε σχέση με μία δεκαετία πριν, ενώ τυχαίνει και η μέση τιμή των κατοικιών στις περιοχές αυτές να έχει μειωθεί κατά 1,1% τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικηγόρο που επικαλούνται οι «Times», το αξιόπιστο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας είναι ένας ακόμα παράγοντας που προσελκύει Αμερικανούς και δεν τους στέλνει σε χώρες που μπορεί να μοιάζουν πιο ελκυστικές, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ντουμπάι.

πηγή: Deutsche Welle

Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Μαρινέλλα: Βελτιώνεται η ομιλία της σπουδαίας ερμηνεύτριας – «Οι συγγενείς παίζουν μεγάλο ρόλο» λέει η Ματίνα Παγώνη
Ο αγώνας που δίνει η Μαρινέλλα για να αφήσει οριστικά πίσω το πρόβλημα υγείας συνεχίζεται με τους γιατρούς να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς συγγενείς της
Μαρινέλλα