Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Kat Torres: Από τα πάρτι με το Ντι Κάπριο και τις συμβουλές ευεξίας στη φυλακή για trafficking

Kat Torres: Από τα πάρτι με το Ντι Κάπριο και τις συμβουλές ευεξίας στη φυλακή για trafficking
Photo by Mark Davis/Getty Images for TAGS

Έταζε λαγούς με πετραχήλια, θάμπωνε με την αθωότητά της και παρέσυρε γυναίκες που έβλεπε ότι βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση για να τις βάλει στον φρικτό κόσμο της δουλείας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η influencer του Instagram, Kat Torres που διασκέδαζε συχνά με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για σωματεμπορία και δουλεία.

H influencer Kat Torres, που καταδικάστηκε για σωματεμπορία, προσέφερε υπηρεσίες και συμβουλές σωματικής και ψυχικής «αυτοβελτίωσης», αλλά και συμβουλές σχέσεων, έναντι πακτωλού χρημάτων ενώ είχε δημιουργήσει έναν ισχυρό κύκλο οπαδών και στα social media της με εκατομμύρια ακολούθους. 

Τα βίντεο αυτοβοήθειας που ανέβαζε, προσέφεραν συμβουλές σχετικά με τις σχέσεις, την ευεξία, την επιχειρηματική επιτυχία και την πνευματικότητα – συμπεριλαμβανομένης της ύπνωσης, του διαλογισμού και των προγραμμάτων άσκησης και υποσχόταν σε γυναίκες κυρίως, ότι θα βρουν την ευτυχία και την επιτυχία που τόσο διακαώς ψάχνουν. 

Πώς όμως το πρώην μοντέλο που «πάρταρε» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και κοσμούσε, για κάποια περίοδο, τα εξώφυλλα διεθνών περιοδικών έφτασε να παρασύρει τις followers της σε σεξουαλική εκμετάλλευση και να τις ρίχνει στην πορνεία;

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν δύο νεαρές Βραζιλιάνες αναφέρθηκαν ως αγνοούμενες τον Σεπτέμβριο του 2022, με τις οι οικογένειές τους και το FBI να ξεκινούν μια απεγνωσμένη έρευνα σε όλες τις ΗΠΑ για να τις βρουν.

Το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι ζούσαν με την influencer ευεξίας Kat Torres.

Και κάπως έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι μίας πολύ σκοτεινής υπόθεσης από αυτές που βλέπουμε στο σινεμά ή στο Netflix.

Η Katiuscia «Kat» Torres καταδικάστηκε στις 28 Ιουνίου 2024 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού συνελήφθη στο Μέιν και απελάθηκε στη Βραζιλία, όπου συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2022.

Η ξανθιά influencer με τους πάνω από 1,2 εκατομμύρια followers στο Instagram, έχει πλέον καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία ανθρώπων και δουλεία εις βάρος μιας από αυτές τις δύο γυναίκες. Σύμφωνα με το BBC, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον της influencer και όσον αφορά μια ακόμη γυναίκα.

Σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC που γυρίστηκε νωρίτερα φέτος, η Torres υποστήριξε την αθωότητά της από μια φυλακή του Ρίο.

Η Torres στέφθηκε Miss Caieiras το 2012 και έγινε επιτυχημένο μοντέλο πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Στη συνέχεια έγινε influncer και απέκτησε εκατομμύρια followers στο Instagram για να κερδίζει εύκολα, πολλά και χωρίς κόπο χρήματα. 

Αργότερα εργάστηκε ως μοντέλο στο Παρίσι και φωτογραφήθηκε να διασκεδάζει με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μια εκδήλωση στις Κάννες.

H «φατρία των μαγισσών»

Τώρα, περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί για να μοιραστούν τις οδυνηρές εμπειρίες τους από τη ζωή με την Torres, συμπεριλαμβανομένων των Desirrê Freitas και Leticia Maia Alvarenga, των δύο γυναικών που πυροδότησαν την έρευνα του FBI, σύμφωνα με το BBC που εξέτασε δικαστικά έγγραφα και τα απομνημονεύματα της Freitas για τις εμπειρίες της.

Οι δύο γυναίκες, μαζί με μια τρίτη γυναίκα, την οποία το BBC αποκαλεί «Sol», στρατολογήθηκαν από την Torres και συστήθηκαν ως η «φατρία των μαγισσών» στους οπαδούς της, σύμφωνα με το BBC.

Η Torres φέρεται να στρατολογούσε γυναίκες για να έρθουν να δουλέψουν για εκείνη και σε αντάλλαγμα τους πρόσφερε ένα μέρος για να μείνουν στην έπαυλή της στο Όστιν, όπου υποσχόταν να τις βοηθήσει να πετύχουν τα όνειρά τους.

Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες, πολλές από τις γυναίκες διαπίστωσαν ότι η πραγματικότητα δεν ήταν αυτό που τους είχε υποσχεθεί. 

Η Freitas είπε ότι η Torres την πίεσε να εργαστεί σε ένα τοπικό στριπτιζάδικο και της είπε ότι αν δεν συμμορφωνόταν θα έπρεπε να επιστρέψει όλα τα χρήματα που είχε ξοδέψει γι’ αυτήν, τα οποία δεν είχε. Ήταν επίσης τρομοκρατημένη επειδή η Torres είχε απειλήσει να την καταραστεί επειδή δεν ακολουθούσε τις εντολές.

Η Sol, μίλησε στο BBC, και δήλωσε ότι υπήρχαν αυστηροί κανόνες στο σπίτι της έπαυλης του Όστιν. Οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να μιλούν μεταξύ τους και χρειάζονταν την άδεια της Torres για να βγουν από τα δωμάτιά τους, ακόμη και για να πάνε στην τουαλέτα. Όσα χρήματα έβγαζαν από τις δουλειές τους τα παρέδιδαν στον Torres.

«Ήταν πολύ δύσκολο, ξέρετε, να ξεφύγεις από την κατάσταση, επειδή κρατάει τα χρήματά σου», δήλωσε η «Sol» στο BBC. «Ήταν τρομακτικό. Σκέφτηκα ότι κάτι θα μπορούσε να μου συμβεί γιατί είχε όλα τα στοιχεία μου, το διαβατήριό μου, την άδεια οδήγησης».

Ενώ η Sol κατάφερε να ξεφύγει από αυτόν εφιάλτη με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της, άλλες δεν ήταν τόσο τυχερές. 

Σε ορισμένες από τις γυναίκες είπαν ότι έπρεπε να εργαστούν ως πόρνες ως «τιμωρία».

Η Torres φέρεται να είπε στη Freitas ότι έπρεπε σταματήσει να εργάζεται στο στριπτιτζάδικο και να γίνει πόρνη. Όταν η Freitas αρνήθηκε, η Torres την πήγε σε ένα σκοπευτήριο όπλων, γεγονός που την τρόμαξε και την έκανε να ενδώσει.

«Πολλά ερωτήματα με στοίχειωσαν: “Μπορούσα να σταματήσω όποτε ήθελα;”». γράφει η Freitas στο βιβλίο της. «Και αν έσπαγε το προφυλακτικό, θα κολλούσα κάποια ασθένεια; Θα μπορούσε [ο πελάτης] να είναι μυστικός αστυνομικός και να με συλλάβει; Κι αν με σκότωνε;»

Η Freitas θυμάται ότι η Torres είχε θέσει ως χρηματικό κέρδος 3.000 δολάρια την ημέρα, και αν δεν τα κατάφερναν, δεν τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν στο σπίτι εκείνο το βράδυ.

«Κατέληξα να κοιμάμαι στο δρόμο αρκετές φορές επειδή δεν μπορούσα να φτάσω το ποσό αυτό», είπε ο Freitas.

Η Freitas πρόσθεσε ότι η Torres απείλησε να την καταγγείλει στην αστυνομία αν προσπαθούσε ποτέ να σταματήσει την πορνεία, η οποία είναι παράνομη στο Τέξας.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, οι οικείοι των γυναικών είχαν αρχίσει να ανησυχούν μετά από μήνες μηδενικής επικοινωνίας και ξεκίνησαν εκστρατείες στα social media για να προσπαθήσουν να τις βρουν.

Όμως η Freitas είπε ότι είχαν βάψει τα μαλλιά του πλατινέ ξανθό και ήταν αγνώριστες, και οι επαφές τους στο κινητό τους τηλέφωνο είχαν μπλοκαριστεί.

Η Torres άρχισε να πανικοβάλλεται λόγω της προσοχής των μέσων ενημέρωσης και μετακόμισαν από το Τέξας στο Μέιν. Δημοσίευσε βίντεο στο Instagram με τις δύο γυναίκες, οι οποίες αρνήθηκαν ότι κρατούνταν αιχμάλωτες.

Οι καμπάνιες στα social media είναι αυτές που βοήθησαν μια άλλη γυναίκα, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Ana, να συνειδητοποιήσει ότι ενδεχομένως ήταν ένα από τα θύματα. Όπως πολλές από τις άλλες γυναίκες, η Ana έπεσε πάνω στη σελίδα της στο Instagram το 2017 και της κίνησε το ενδιαφέρον.

«Έμοιαζε σαν ελπίδα για μένα», λέει η Ana, περιγράφοντας την αντίδρασή της όταν μπήκε στη σελίδα της Torres στο Instagram.

Η Ana δεν ήταν μια από τις αγνοούμενες γυναίκες που αναζητούσε το FBI, αλλά έπεσε και αυτή θύμα του εξαναγκασμού της Torres και επρόκειτο να γίνει ο μάρτυρας-κλειδί για τη διάσωσή τους.

Η Torres «τράβηξε» την Ana από μια φτωχή βραζιλιάνικη φαβέλα και την πήγε σε διεθνείς πασαρέλες και σε πάρτι με Α-listers του Χόλιγουντ.

«Έμοιαζε σαν να είχε ξεπεράσει τη βίαιη παιδική της ηλικία, την κακοποίηση, όλες αυτές τις τραυματικές εμπειρίες», είπε η Ana στο BBC Eye Investigations και στο BBC News Brasil.

Η Ana, η οποία αναζητούσε μια διέξοδο αφού μετακόμισε μόνη της στις ΗΠΑ από τη Βραζιλία και βρισκόταν σε μια σχέση κακοποίησης, μετακόμισε στο διαμέρισμα της Torres στη Νέα Υόρκη το 2019 για να εργαστεί ως βοηθός της.

«Ήταν στα εξώφυλλα των περιοδικών. Την έβλεπαν με διάσημους ανθρώπους όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Όλα όσα είδα μου φάνηκαν αξιόπιστα», δήλωσε η ίδια.

Όμως η Ana διαπίστωσε ότι η Torres δεν μπορούσε να κάνει βασικά πράγματα χωρίς αυτήν, όπως να κάνει ντους, επειδή δεν ήθελε να είναι μόνη της, σύμφωνα με το BBC.

Έπρεπε να είναι στο πλευρό της Torres και της επιτρεπόταν να κοιμάται μόνο για λίγες ώρες κάθε φορά σε έναν καναπέ καλυμμένο με ούρα γάτας, είπε. Δεν πληρώθηκε ποτέ.

«Τώρα, βλέπω ότι με χρησιμοποιούσε ως σκλάβα… έπαιρνε ικανοποίηση από αυτό», δήλωσε η Ana στο BBC. «Ένιωθα ότι «έχω κολλήσει εδώ, δεν έχω διέξοδο. Ήμουν πιθανώς ένα από τα πρώτα της θύματα σωματεμπορίας».

Όταν η Ana είδε τις ειδήσεις για τις αγνοούμενες γυναίκες και τη σχέση τους με την Torres, επικοινώνησε με το FBI για να δει τι θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει.

Τον Νοέμβριο του 2022, η αστυνομία κατάφερε να πείσει τις Torres, Freitas και Maia να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Franklin στο Μέιν, ανέφερε το BBC.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, και οι δύο γυναίκες είχαν επιστρέψει με ασφάλεια στη Βραζιλία. Η Torres απελάθηκε στη Βραζιλία, όπου συνελήφθη με την κατηγορία της σωματεμπορίας.

«Είμαι αθώα»

Τον Απρίλιο του 2024, δήλωσε στο BBC ότι ήταν αθώα και αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον της. «Όταν έβλεπα τους ανθρώπους που κατέθεταν, έλεγαν τόσα πολλά ψέματα. Τόσα πολλά ψέματα που κάποια στιγμή δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι μια ψεύτικη γκουρού, αλλά την ίδια στιγμή, λένε επίσης ότι… “Είναι επικίνδυνη για την κοινωνία επειδή μπορεί να αλλάξει το μυαλό των ανθρώπων με τα λόγια της”».

Στις 28 Ιουνίου, ένας Βραζιλιάνος δικαστής καταδίκασε την Torres σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για τη δουλεία της Freitas λόγω σωματεμπορίας.

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε παρασύρει τη νεαρή γυναίκα στις ΗΠΑ με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, ανέφερε το BBC.

Δικηγόρος της Torres δήλωσε στο BBC ότι έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης της και υποστηρίζει την αθωότητά της. Στη Βραζιλία διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες άλλων γυναικών.

Η Desirrê γράφει στο βιβλίο της ότι θέλει η ιστορία της να βοηθήσει και άλλους.

«Δεν έχω συνέλθει πλήρως ακόμη, είχα μια δύσκολη χρονιά. Με εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά, με υποδούλωσαν και με φυλάκισαν», έγραψε. «Ελπίζω η ιστορία μου να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση».

Πληροφορίες από Independent

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις