Site icon NewsIT

Katie Price: Η άνοδος και η πτώση του διάσημου glamour model που ζει για να κάνει πλαστικές επεμβάσεις

01.09.2024 | 10:15
Katie Price: Η άνοδος και η πτώση του διάσημου glamour model που ζει για να κάνει πλαστικές επεμβάσεις

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 01: Katie Price attends the Women in Film & Television Awards 2023 at London Hilton Park Lane on December 1, 2023 in London, England. (Photo by Dave Benett/Getty Images for WFTV Awards)

Γυμνόστηθο κορίτσι της διάσημης «σελίδας 3» της Sun, ριάλιτι, παιδικά βιβλία, σαπούνια και αρώματα. Μέσα σε όλα είναι το γνωστό μοντέλο από τη Βρετανία και μετέπειτα ριάλιτι σταρ Katie Price.

Η Katie Price επέλεξε να κάνει μία καριέρα που στηρίχτηκε στις πλαστικές επεμβάσεις και στα υπερπλούσια κάλλη της. Με την πάροδο των χρόνων, το μοντέλο από τη Βρετανία έχει βρεθεί αρκετές φορές κάτω από το νυστέρι, κάνοντας ρινοπλαστική, λίφτινγκ προσώπου, γέμισμα χειλιών και Botox και αποκάλυψε ότι «λατρεύει» να υποβάλλεται σε πλαστικές επεμβάσεις.

Στο απόγειο της φήμης της στη δεκαετία του 2000, ακόμη και η Κιμ Καρντάσιαν, αποκάλυψε ότι είναι θαυμάστρια της Katie Price, γνωστή και ως «Jordan».

Με αξία που υπολογίζεται στα 45 εκατομμύρια λίρες στο απόγειο της καριέρας της, η Price είναι «ψεύτικη», λόγω των αναρίθμητων πλαστικών που έχει κάνει, και ταυτόχρονα απόλυτα αυθεντική.

Μεγιστοποιώντας τα φυσικά πλεονεκτήματά της και χρησιμοποιώντας τα για να προωθήσει και να διατηρήσει την καριέρα της, η Katie Price είναι ένα ζωντανό brand που έχει καταφέρει να διατηρεί την φήμη της για σχεδόν τρεις δεκαετίες – ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στον διαβόητα άστατο και απατηλά ματαιόδοξο κόσμο της σόουμπιζ.

«Το σώμα της είναι μια επιχείρηση»

Η συγγραφέας και αρθρογράφος των Times Sarah Ditum δήλωσε στο Sky News ότι η Price ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά.

«Είναι συναρπαστική για τον τρόπο που χρησιμοποίησε το σώμα της για να γίνει διάσημη και επιτυχημένη. Δείχνει αρκετά κυνική και έχει υπολογίσει τα πάντα. Αποφάσισε να έχει το μεγαλύτερο στήθος και αυτό έγινε η δουλειά της».

EPA/ANDY RAIN

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

Η Ditum λέει ότι την είδε για πρώτη φορά σε μια αφίσα στον τοίχο του υπνοδωματίου ενός νεαρού συγγενή της.

«Ήταν ενδιαφέρον ότι κάποια είχε βρει πώς να μετατρέψει το σώμα της σε επιχείρηση και πώς να αποκτήσει μακροζωία από το να είναι κορίτσι της σελίδας 3, γιατί αυτή ήταν μια εποχή που η σελίδα 3 ήταν αμφιλεγόμενη».

Η Ditum συνεχίζει: «Είναι προφανώς έξυπνη. Αν κοιτάξετε τι κάνει η σελίδα 3 στα κορίτσια… Ήταν μια “μηχανή” που παρήγαγε γυμνόστηθες φωτογραφίες νεαρών. Η διάρκεια “ζωής” ενός κοριτσιού στην Page 3 ήταν ελάχιστη και ο αριθμός αυτών που έκαναν επιτυχία ήταν απειροελάχιστος. Η Katie Price ήταν μία από αυτές» λέει και συνεχίζει.

«Αυτό δεν συμβαίνει αν είσαι χαζός. Είναι πολύ έξυπνη στο να επιδιώκει τη δημοσιότητα, είναι πολύ έξυπνη στο να διαμορφώνει το προφίλ της και είναι πολύ έξυπνη στο να χρησιμοποιεί το σώμα της και τα προσόντα της για να τραβήξει την προσοχή».

Η Κέιτι γίνεται Jordan

Γεννημένη ως Katrina Amy Alexandra Alexis Infield στο Μπράιτον το 1978, η Price (που πήρε το επώνυμό της από τον πατριό της) ήταν ενθουσιώδης κολυμβήτρια και ιππέας.

Έκανε ιππασία από την ηλικία των επτά ετών.

Ξεκίνησε ως έφηβη το μόντελινγκ, αλλά η εμφάνισή της στη σελίδα 3 της εφημερίδας The Sun το 1996, με το όνομα Jordan και σε ηλικία μόλις 18 ετών, την έκανε γνωστή σε όλους.

Επέλεξε το όνομα Jordan καθώς πίστευε ότι ακουγόταν πιο πιασάρικο από το Katie – και είχε δίκιο. Ήταν ένα alter ego που θα την συνόδευε μέχρι να ξαναγίνει η Katie Price οκτώ χρόνια αργότερα.

Εμφανιζόταν συχνά στα δημοφιλή περιοδικά για άντρες στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν βασικό κομμάτι των ταμπλόιντ και των περιοδικών για celebrities. Εμφανίστηκε τόσο στη βρετανική όσο και στην αμερικανική έκδοση του Playboy, κάνοντας εξώφυλλο στην αμερικανική έκδοση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα θα υποβληθεί στην πρώτη από τις πολλές επεμβάσεις στήθους σύνολο 17 μέχρι σήμερα!

Η 17η αισθητική επέμβαση στο στήθος έγινε στα τέλη του Ιονίου και τα… θαυματουργά αποτελέσματα παρουσίασε το 46χρονο, πλέον, μοντέλο στο Instagram.

H Katie Price παρουσίασε με υπερηφάνεια το νέο της στήθος μέσα σε ένα μικροσκοπικό μαύρο μίνι φόρεμα, το οποίο ανέδειξε τα πλούσια προσόντα της.

Το μοντέλο είχε προαναγγείλει πως θα επισκεπτόταν τις Βρυξέλλες προκειμένου να υποβληθεί σε ακόμα μία αισθητική επέμβαση στο στήθος και φαίνεται πως ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το αποτέλεσμα, που θέλησε να το μοιραστεί με τους followers της, σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Χθες το βράδυ. Λατρεύω να φοράω πάλι φορέματα».

Η διάσημη Βρετανίδα τηλεπερσόνα λατρεύει τις αισθητικές επεμβάσεις – παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών – και μάλιστα πρόσφατα αποκάλυψε στην Daily Mail πως «δεν θα σταματήσει ποτέ» να κάνει νέες πλαστικές.

Όταν ρωτήθηκε το 2009 σε συνέντευξή της στους Sunday Times αν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει λίφτινγκ, ήταν κατηγορηματική λέγοντας: «Τις έχω δει στο Λος Άντζελες, μοιάζουν με φρικιά».

Μάλλον το ξανασκέφτηκε κι άλλαξε γνώμη, έχοντας υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις προσώπου, αλλά επιμένοντας ότι τις απέφυγε μέχρι να φτάσει στα 40 της (τώρα είναι 46 ετών).

Η αδελφή της Sophie έχει αποκαλέσει την αγάπη της για την αισθητική χειρουργική «μια μορφή αυτοτραυματισμού», ενώ η μητέρα της Amy έχει πει ότι η μεγαλύτερη κόρη της πάσχει από σωματική δυσμορφία, μια κατάσταση ψυχικής υγείας που μπορεί να κάνει ένα άτομο να ξοδεύει πολύ χρόνο ανησυχώντας για τα αντιληπτά ελαττώματα της εμφάνισής του.

Η ίδια η Price δήλωσε πέρυσι στο podcast «Go Love Yourself!»: «Ποτέ δεν πίστευα ότι είμαι εμφανίσιμη, και εξακολουθώ να μην το πιστεύω. Ίσως έχω σωματική δυσμορφία, και [ίσως] πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω σωματική δυσμορφία επειδή αλλάζω συνέχεια πράγματα. Και μερικές φορές καταλαβαίνω πότε το παρατράβηξα».

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξέρει «τι συμβαίνει στο μυαλό μου με εμένα και το σώμα μου», παραδεχόμενη ότι προσπαθεί να πετύχει «κάτι που μάλλον δεν είναι εφικτό».

Πέρυσι, η Price δήλωσε ότι είχε διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD), μια κατάσταση που σύμφωνα με το NHS μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και να οδηγήσει τους πάσχοντες να ενεργούν παρορμητικά.

Καλώς ήρθατε ριάλιτι 

Το 2004, η Price ήταν ήδη γνωστή στο κοινό χάρη στις τακτικές εμφανίσεις της στον Τύπο.

Έβγαινε σε διάσημα στέκια και φωτογραφιζόταν τακτικά στα μπαρ και κλαμπ του Λονδίνου.

Έτοιμη για το επόμενο βήμα στην καριέρα της, ήταν η εμφάνισή της στο ριάλτι «I’m A Celebrity» που θα τη μετέτρεπε ριάλιτι σταρ – μαζί με όλη την προσοχή και τη φήμη που θα την συνόδευε.

Xώρισε σε ζωντανή σύνδεση το σύντροφό της και εκείνος την απείλησε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα άκρως ακατάλληλες φωτογραφίες της.

H Natalka Znak – η βασίλισσα των ριάλιτι στην prime time, όπως το I’m A Celebrity, το Love Island και το Hell’s Kitchen – λέει ότι άρπαξε την ευκαιρία να πάρει την Price στο I’m A Celeb το 2004.

Τώρα είναι διευθύνουσα σύμβουλος τριών εταιρειών τηλεοπτικής παραγωγής και η Znak λέει στο SkyNews: «Ήμουν πάντα μεγάλη θαυμάστρια της Katie και ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχει στο σόου».

«Ήταν καλό να δουλεύεις μαζί της γιατί δούλευε σκληρά και ήταν πάντα υπέροχη στην κάμερα. Γύριζες την κάμερα πάνω της και αμέσως την πρόσεχες». 

Παραδέχεται ότι ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη διαγωνιζόμενη που εμφανιζόταν στο σόου εκείνη την εποχή. «Πληρώσαμε πολλά χρήματα γι’ αυτήν» είπε προσθέτοντας ότι άξιζε καθώς αποτυπώθηκε στα νούμερα τηλεθέασης.

Ο τρίτος κύκλος της εκπομπής ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς μέχρι σήμερα, με τα νούμερα τηλεθέασης να αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια (για σύγκριση, πέρυσι ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 7 εκατομμύρια).

Η Kerry Katona κέρδισε το I’m A Celeb εκείνη τη χρονιά, με την Price να έρχεται στην πέμπτη θέση.

Η σχέση της Katie Price με τον Peter Andre, η οποία άνθισε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, οδήγησε σε έναν τετραετή γάμο και δύο παιδιά.

Ο γάμος είχε κάτι από παραμύθι… Γυάλινη άμαξα της Σταχτοπούτας, έξι λευκά άλογα κι ένα φουσκωτό ροζ φόρεμα με την τελετή να γίνεται στο Highclere Castle το 2005.

Τα γαμήλια πλάνα πουλήθηκαν στο OK! για 2 εκατομμύρια λίρες. Μια σειρά από ντοκιμαντέρ του ITV θα καταγράψουν την οικογενειακή τους ζωή – μέχρι το διαζύγιό τους το 2009.

Μήπως ήταν όλα ψεύτικα για τις κάμερες; Όχι σύμφωνα με την Natalka Znak.

«Στενοχωρήθηκα πολύ όταν χώρισαν, ήταν κρίμα. Της έκανε πολύ καλό. Νομίζω ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του. Ήταν ένα τόσο απίθανο ταίρι… Ήταν απλώς μια συναρπαστική ιστορία αγάπης στη ζούγκλα».

Η Price θα εμφανιζόταν ξανά στο I’m A Celeb το 2009. Πληρώθηκε 450.000 λίρες για την εμφάνισή της και επέλεξε να αποχωρήσει μετά από μόλις εννέα ημέρες, λέγοντας ότι είχε βαρεθεί να ψηφίζεται επανειλημμένα από το κοινό να κάνει κάθε βράδυ τα λεγόμενα «Bushtucker Trials», τις τρομακτικές και αηδιαστικές δοκιμασίες με αντιπάλους κατσαρίδες, φίδια, ακρίδες, σκορπιούς, σκουλήκια, κροκόδειλους.

Και ενώ δεν στέφθηκε ποτέ «βασίλισσα της ζούγκλας», κέρδισε το Celebrity Big Brother το 2015, αφήνοντας την Katie Hopkins στη δεύτερη θέση.

Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της, ποτέ δεν ντράπηκε να πει τη γνώμη της. Η Price συμμετείχε στο Loose Women του ITV από το 2015 έως το 2018, αφού προηγουμένως εμφανιζόταν ως προσκεκλημένη πανελίστρια.

Ως συγγραφέας μπεστ σέλερ, το όνομα της Price κοσμεί το εξώφυλλο 11 ρομαντικών μυθιστορημάτων, οκτώ αυτοβιογραφιών, ενός οδηγού μόδας και δύο σειρών παιδικών βιβλίων.

Και δεν σταματάει μόνο σε αυτά. Είχε και πολιτικές φιλοδοξίες και κατέβηκε ως ανεξάρτητη στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ στις εκλογές του 2001, κάνοντας εκστρατεία για δωρεάν πλαστικές στήθους και για τέλος στις κλήσεις για παρκάρισμα. Δεν τα κατάφερε κι εξασφάλισε μόλις 713 ψήφους.

Ως φιλόδοξη τραγουδίστρια, ήταν δεύτερη στην προσπάθεια της να γίνει η Βρετανίδα τραγουδίστρια της Eurovision το 2005 και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον πρώην σύζυγο της Peter Andre.

Πράγματι, με τα χρόνια, δοκίμασε επίσης τις δυνάμεις της ως παρουσιάστρια chat show, αρθρογράφος και σχεδιάστρια μόδας, καθώς και επιχείρησε να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ: αρώματα, συμπληρώματα διατροφής και μια σειρά ρούχων για ιππείς.

Επίσης, ήταν η βιτρίνα του δικού της DVD γυμναστικής και έκανε ένα πέρασμα από την ταινία Sharknado 5 (όπου αναπόφευκτα την έφαγε ένας καρχαρίας).

Το 2022 η Price έγινε μέλος στη συνδρομητική υπηρεσία OnlyFans για άτομα άνω των 18 ετών, χρεώνοντας τους θαυμαστές της 12 λίρες το μήνα για πρόσβαση στη σελίδα της, ενώ επιπλέον περιεχόμενο διατίθεται με επιπλέον χρέωση.

Πέρυσι, αντέδρασε στους ισχυρισμούς ότι δεν έβγαζε πολλά χρήματα, λέγοντας σε ένα podcast ότι είχε κερδίσει δεκάδες χιλιάδες, ενώ η αμερικανική πλατφόρμα αξιολόγησης παιχνιδιών Bonus Insider υπολόγισε προηγουμένως ότι κέρδιζε 2,2 εκατομμύρια δολάρια το μήνα από τον ιστότοπο.

Έχει λανσάρει σειρά μακιγιάζ, σαπούνια και αρώματα (Scented by Katie Price), μια ιδιωτική σελίδα στο Instagram που πουλάει «επίσημα αναμνηστικά αντικείμενα της Katie Price» και μια σελίδα στο Depop που πουλάει τα παλιά της ρούχα.

Το τελευταίο εγχείρημα της Price είναι ο μοντέρνος κόσμος του podcasting, όπου παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή μαζί με τη μικρότερη αδελφή της Sophie.

Σύζυγος, μητέρα και αγωνίστρια

Η Price έχει κάνει τρεις γάμους. Μετά το τέλος της σχέσης της με τον Peter Andre, παντρεύτηκε τον Alex Reid το 2010. Ο γάμος διήρκεσε λιγότερο από δύο χρόνια, αλλά παρόλα αυτά δημιούργησε τη δική της ριάλιτι σειρά.

Ακολούθησε ένας πενταετής γάμος με τον πρώην στρίπερ Kieran Hayler το 2013. Και αυτή τη στιγμή βγαίνει με τον πρωταγωνιστή του Married At First Sight UK, JJ Slater.

Η Price είναι μητέρα πέντε παιδιών.

Το πρώτο της παιδί, ο Harvey, πατέρας του οποίου είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Dwight Yorke, γεννήθηκε το 2002 και πάσχει από αυτισμό, από προβλήματα όρασης και από τη σπάνιο σύνδρομο Prader-Willi, μία γενετική διαταραχή η οποία επηρεάζει τη λειτουργία πολλαπλών οργάνων,

Ως γονέας παιδιού με αναπηρία, η Price έχει χρησιμοποιήσει συχνά τη δημοτικότητά της για να δείξει τις προκλήσεις της ζωής με ένα παιδί με αναπηρία και έχει γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τον Harvey με το BBC.

Έχει επίσης κάνει εκστρατεία για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το διαδικτυακό bullying αφού ο Harvey έγινε στόχος διαδικτυακών τρολ.

Το 2007, το περιοδικό Heat δημοσίευσε ένα αυτοκόλλητο που κορόιδευε τον τότε πεντάχρονο Harvey, ζητώντας αργότερα συγγώμη.

Και το 2010, ο Σκωτσέζος κωμικός Frankie Boyle απεύθυνε δύο άκομψα αστεία στον οκτάχρονο, τότε, Harvey στην εκπομπή Tramadol Nights του Channel 4.

Η Price χαρακτήρισε τα αστεία του «χυδαία», ενώ ο Boyle δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

Η Price είναι επίσης μητέρα του Junior, 19 ετών, της Princess, 17 ετών, του Jett, 11 ετών και του Bunny, 10 ετών.

Αλκοόλ, ναρκωτικά και πτώχευση

Νομικά και οικονομικά ζητήματα έχουν ταλαιπωρήσει την Price τα τελευταία χρόνια.
Το 2021 η Price έλαβε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή αφού τούμπαρε το αυτοκίνητό της ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι υπέφερε από νευρικό κλονισμό.

Το 2022 γλίτωσε από ποινή φυλάκισης αφού παραβίασε περιοριστικά μέτρα που της απαγόρευαν να επικοινωνεί με την αρραβωνιαστικιά του πρώην συζύγου της, Kieran Hayler.

Φέτος κήρυξε πτώχευση λόγω ενός απλήρωτου φορολογικού λογαριασμού αξίας άνω των 750.000 λιρών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα συνελήφθη στο Χίθροου, αφού δεν εμφανίστηκε σε ακρόαση στο δικαστήριο για την πτώχευση. Επέστρεφε από την Τουρκία όπου είχε υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση.

Κάθε δίκη της καταλήγει να γίνει ένα τσίρκο των μέσων ενημέρωσης.

Η καριέρα της Price μπορεί να είχε απότομα σκαμπανεβάσματα και συντριπτικές πτώσεις, αλλά αναμφισβήτητα άφησε το στίγμα της στο κόσμο της σόουμπιζ και τω celebrities.

Μιλώντας στον Guardian νωρίτερα φέτος, η ίδια δήλωσε: «Ήθελα ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή, έναν παραμυθένιο γάμο, να γίνω διάσημη ποπ σταρ ή μοντέλο και να δουλέψω με άλογα».

Τα πέτυχε όλα…

Πληροφορίες από Skynews

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version