Παρασκευή, 4 Οκτ.
27oC Αθήνα

Mαρινέλλα: Τραγούδια και επιτυχίες 70 χρόνων σε μια ανεπανάληπτη πορεία

Mαρινέλλα: Τραγούδια και επιτυχίες 70 χρόνων σε μια ανεπανάληπτη πορεία

Η Μαρινέλλα θεωρείται από πολλούς ως η σημαντικότερη φωνή στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Ορισμένα από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, άφησαν εποχή.

Η Μαρινέλλα, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από το βράδυ της Τετάρτης (25-09-2024) όταν υπέστη εγκεφαλικό στο Ηρώδειο, έχει διαγράψει μια μοναδική πορεία 70 και πλέον ετών στην ελληνική δισκογραφία. Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές. Αυτό το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, έκανε γενιές και γενιές να την αγαπήσουν. Έχει κάνει τους θαυμαστές της να δίνουν μέχρι σήμερα «μάχη» για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τις συναυλίες ή μια θέση στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται.

Η Μαρινέλλα τραγουδά επαγγελματικά από το 1956 και έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή αναγνώριση και σταδιοδρομία.

Ξεχωρίζει για την έκταση της φωνής της και τη μοναδική χροιά της, ενώ διακρίνεται και για τη μεγάλη εκφραστικότητα στις ερμηνείες της, τόσο στις ηχογραφήσεις της όσο και επί σκηνής.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι σήμερα, οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που ερμηνεύει η Μαρινέλλα.

Η έκταση της φωνής της παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Ακόμα και συνάδελφοί της, έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους, για τη Μαρινέλλα.

Το 1956, η Μαρινέλλα μπήκε στο Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ως τραγουδίστρια γιατί της έδιναν καλύτερη αμοιβή. Παράλληλα ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια στο κέντρο “Πανόραμα” της Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης, πίσω από το γήπεδο του Άρη, όπου ο τραγουδοποιός Τόλης Χάρμας την βάφτισε καλλιτεχνικά «Μαρινέλλα», εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι του. Ήταν το ξεκίνημα μιας μοναδικής πορείας που συνεχίζεται…

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις