Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

«Naomi In Fashion»: Η έκθεση για τη ζωή της Ναόμι Κάμπελ, της «μαύρης γαζέλας» της πασαρέλας

«Naomi In Fashion»: Η έκθεση για τη ζωή της Ναόμι Κάμπελ, της «μαύρης γαζέλας» της πασαρέλας

Μέσα από τα έργα κορυφαίων παγκόσμιων σχεδιαστών και φωτογράφων μόδας σε έκθεση στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, αποκαλύπτεται η ζωή του μυθικού μοντέλου μόδας, της Ναόμι Κάμπελ, που ξεκίνησε την καριέρα της μόλις στα 15 της χρόνια.

Η έκθεση «Naomi: In Fashion», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο (22.06.2024), περιγράφει με φωτογραφίες μόδας και εξώφυλλα περιοδικών την πορεία της Ναόμι Κάμπελ ως ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία της μόδας για τουλάχιστον 40 χρόνια.

Η έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 6 Απριλίου 2025 περιλαμβάνει γραπτά και ηχητικά σχόλια της «μαύρης γαζέλας» Ναόμι Κάμπελ, που θυμάται τις βασικές στιγμές της καριέρας της, καθώς και μία αυτοσχέδια πασαρέλα για όσους θέλουν να μιμηθούν το ιστορικό βάδισμά της.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο πρώην αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ.

Το supermodel της δεκαετίας του ’90, περπάτησε σε αμέτρητες πασαρέλες, πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες καμπάνιες μόδας και συνεργάστηκε με τους πιο κορυφαίους σχεδιαστές και φωτογράφους μόδας.

Η καριέρα της άρχισε μόλις στα 15 της χρόνια, όταν την εντόπισαν στο εντοπίστηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν ενθουσιάστηκαν με την ομορφιά και τον χαρακτήρα της. Λίγα χρόνια μετά έγραψε ιστορία ως το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Paris Vogue στα 18 της το 1988, στο πριοδικό Time και στο εξώφυλλο του βασικού τεύχους Σεπτεμβρίου της αμερικάνης Vogue.

Τότε ήταν και η περίοδος που έπιασε «κορυφή» κάνοντας πασαρέλα με τα υπόλοιπα supermodel της δεκαετίας τις Σίντι Κρόφορντ και Κλόντια Σίφερ.

Η φωνή της μέσα από τα εκθέματα

Η έκθεση «Naomi: In Fashion», που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το μοντέλο, έχει σκοπό να δείξει την οπτική και την φωνή της σε αυτά τα χρόνια καριέρας.

«Βασίζεται στην γκαρνταρόμπα της με υψηλή ραπτική και σύνολα από σημαντικές στιγμές της καριέρας της, μαζί με δάνεια από αρχεία σχεδιαστών και αντικείμενα από τις συλλογές του V&A», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου.

Ο ιστορικός κορσές εμπνευσμένος από αυτοκίνητο του Thierry Mugler του 1989 που άφησε ιστορία, η δημιουργία που παρουσίασε η Ναόμι Κάμπελ στην τελευταία επίδειξη μόδας της Sarah Burton στον Alexander McQueen, το ροζ σύνολο Valentino που φορέθηκε στο Met Gala του 2019 και ένα ζευγάρι εκπληκτικά μπλε ψηλά παπούτσια Vivienne Westwood που φορούσε όταν έπεσε στην πασαρέλα το 1993 είναι κάποια από τα βασικά εκθέματα.

«Έχουν διοργανωθεί τόσες πολλές εκθέσεις για σχεδιαστές μόδας και φωτογράφους μόδας, αλλά το μοντέλο συχνά μένει έξω από την ιστορία» δήλωσε στο Reuters ο Σόνετ Στάνφιλντ επιμελητής μόδας στο V&A.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις