Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

O Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστής στο νέο φιλμ νουάρ του Τοντ Χέινς

O Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστής στο νέο φιλμ νουάρ του Τοντ Χέινς
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη νέα ταινία φιλμ νουάρ του Τοντ Χέινς θα πρωταγωνιστήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει η Μαρίζ Αλμπέρτι.

Είναι μία ακόμη συνεργασία της Αλμπέρτι με τον σκηνοθέτη μετά την αμερικανό-βρετανική ταινία του 1998 «Velvet Goldmine», ενώ η συμμετοχή του Χοακίν Φίνιξ αναμένεται να απογειώσει την ταινία.

Ο φίλος και σταθερός συνεργάτης του, διευθυντής φωτογραφίας Εντουαρντ Λάκμαν, δεν θα είναι πίσω από τη νέα παραγωγή λόγω προβλημάτων υγείας,. Το σενάριο της άτιτλης προς το παρόν ταινίας, συνυπογράφουν ο Χέινς με τον Τζόναθαν Ρέιμοντ.

Ο Φίνιξ υποδύεται «τον Ρίτσαρντ Ρεντ έναν εκρηκτικό αστυνομικό του Λος Άντζελες τη δεκαετία του ΄30 ο οποίος γνωρίζεται με τον Τζο Τόμας, έναν βαθιά αφομοιωμένο ιθαγενή Αμερικανό δάσκαλο και γίνονται στόχοι της διεφθαρμένης πολιτειακής εξουσίας της πόλης. Μαζί καταφεύγουν στο Μεξικό για να σωθούν. Καθώς η απειλή του παγκόσμιου πολέμου ελλοχεύει, συνάπτουν ερωτική σχέση που επαναπροσδιορίζει τις αντιλήψεις τους για το παρελθόν, το μέλλον και για τον εαυτό τους».

Το φιλμ περιγράφεται ως ένα «λυρικό, ερωτικά φορτισμένο ρομάντζο», σύμφωνα με την γαλλική εταιρία παραγωγής και διανομής MK2 Films.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά πιθανότατα η ταινία να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες το 2025.

Τα γυρίσματα ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το World of Reel.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις