Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Αιμίλιος Χειλάκης: Δεν υπάρχει έστω ένας να γυρίσει και να πει πως υπήρξα κακός παραγωγός

Αιμίλιος Χειλάκης: Δεν υπάρχει έστω ένας να γυρίσει και να πει πως υπήρξα κακός παραγωγός

“Δεν άφησα κανέναν απλήρωτο” υπογραμμίζει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Με αφορμή την περιοδεία της παράστασης “Κατά φαντασίαν ασθενής” ανά την Ελλάδα, ο Αιμίλιος Χειλάκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Madame Figaro και τη δημοσιογράφο Σιμέλα Κολαγκελέ μιλώντας τόσο για τις καλλιτεχνικές επιτυχίες όσο και τις αποτυχίες του.

Είσαι 30 χρόνια στον χώρο, όλα στην πρώτη γραμμή. Είσαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων;

Έχεις ακούσει τη διαφήμιση «Δεν έτυχε, πέτυχε»; Τα περισσότερα από όσα έκανα πέτυχαν. Από αυτά το 10% οφείλεται στην τύχη, το υπόλοιπο 90% στη στοχοπροσήλωση. Ήθελα να πάω να δουλέψω στον Λευτέρη Βογιατζή, ήθελα να πάω στο Αμόρε, ήθελα να δουλέψω με τον Νίκο Μαστοράκη, με τον Βασίλη Παπαβασιλείου… Το στόχευα και το έκανα. Αργότερα ήθελα να κάνω παραγωγές για να ορίζω εγώ τα πράγματα. Τις έκανα, καταστράφηκα, το ευχαριστήθηκα. Δεν άφησα κανέναν απλήρωτο. Δεν υπάρχει έστω ένας να γυρίσει και να πει πως υπήρξα κακός παραγωγός.

Αισθάνεσαι ότι υπάρχουν πρόσωπα στον χώρο στα οποία «χρωστάς», που σου έδωσαν την ευκαιρία;

Ο μεγάλος μου σταθμός, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, ήταν ο Λευτέρης Βογιατζής το 1995, στον Μισάνθρωπο του Μολιέρου. Να πώς αγάπησα τόσο πολύ τον Μολιέρο! Ο Λευτέρης ήταν αυτός που με έβαλε σε ένα σημείο εκκίνησης. Δε με ήξερε. Εγώ πήγα και τον βρήκα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις