Site icon NewsIT

Αλέν Ντελόν: Κατακραυγή με την επιθυμία του να θανατωθεί ο σκύλος του «Λούμπο» και να ταφούν αγκαλιά

21.08.2024 | 17:14
Αλέν Ντελόν: Κατακραυγή με την επιθυμία του να θανατωθεί ο σκύλος του «Λούμπο» και να ταφούν αγκαλιά

FILE PHOTO: 72nd Cannes Film Festival - Honorary Palme d’Or Award - Photocall - Cannes, France, May 19, 2019. Alain Delon poses. REUTERS/Jean-Paul Pelissier/File Photo

Παγκόσμιο σάλο προκάλεσε η επιθυμία του Αλέν Ντελόν που ζητούσε από την οικογένειά του να θανατώσει τον σκύλο του «Λούμπο» και να τον θάψουν μαζί του.

Αν και ήταν η τελευταία επιθυμία του διάσημου ηθοποιού Αλέν Ντελόν που πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων την Κυριακή (18.08.2024), η οικογένειά του αποφάσισε να μην θανατώσει τον σκύλο του μετά την κατακραυγή των ακτιβιστών.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν χθες, όταν αποκαλύφθηκε πως ο πασίγνωστος ηθοποιός ήθελε να «κοιμηθεί» για πάντα με το 10χρονο βελγικό μαλινουά του και να ταφεί στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Ντουσί.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, στο άκουσμα της είδησης εξαγριώθηκαν και προσπάθησαν να βρουν στον Λούμπο ένα νέο σπίτι.

Τότε η οικογένεια του ηθοποιού ανακοίνωσε πως ο υγιής σκύλος είναι μέρος της οικογένειάς τους και θα ζήσει μαζί τους.

Το νεκροταφείο του Αλέν Ντελόν με τα λείψανα των 35 σκύλων του

Ο Γάλλος ηθοποιός ήταν πολύ γνωστός για την αγάπη που είχε στα σκυλιά του.

Το 1970 αγόρασε ένα παρεκκλήσι σε ένα νεκροταφείο στο χωριό La Brûlerie για να αποθηκεύσει εκεί τα λείψανα των 35 σκύλων του.

Ο γνωστός ηθοποιός θεωρούσε τα σκυλιά του ως «παιδιά» του. Αυτό απέδειξε και η ανακοίνωση των τριών παιδιών του για τον θάνατο του πατέρα τους.

«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντονι, καθώς και ο Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους.

Ο Αλέν Ντελόν είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για την αγάπη που έχει στο Λούμπο.

«Είναι ο σκύλος μου στο τέλος της ζωής μου. Τον αγαπώ σαν παιδί. Είχα 50 σκύλους στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί», είχε δηλώσει το 2018.

«Αν πεθάνω πριν από εκείνον, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου υποφέροντας», είπε στο τέλος της συνέντευξης.

Το Σάββατο η κηδεία του Γάλλου ζεν μπρεμιέ

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γίνει η κηδεία του Αλέν Ντελόν το Σάββατο στο παρεκκλήσι όπου έχει θάψει και τα αγαπημένα του σκυλιά.

Η τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία του κόσμου αν και από σήμερα πλήθος θαυμαστών καταφτάνουν στο κτήμα του για να του αφήσουν λουλούδια και να του γράψουν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να επιτηρούν την περιοχή γύρω από το κτήμα.

Ο Γάλλος ζεν πρεμιέ, επιθυμούσε να ταφεί στο κτήμα του, κοντά στα σκυλιά του, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόταν ειδική άδεια από την περιφέρεια. Η άδεια αυτή εκδόθηκε και δόθηκε στην οικογένειά του.

Το περιοδικό Paris Match αναδημοσίευσε μια φωτογραφία του 2011 στην οποία ο ηθοποιός στεκόταν δίπλα στον θολωτό τάφο όπου σκόπευε να ταφεί, μέσα στο παρεκκλήσι που είχε χτίσει ο ίδιος.

«Δεν φοβάμαι καθόλου τον θάνατο», έλεγε την εποχή εκείνη.

Ο Ντελόν ζήτησε επίσης να ταφεί χωρίς να του αποδοθούν τιμές όπως έγινε στην περίπτωση του άλλου «ιερού τέρατος» της 7ης τέχνης, του φίλου και «αντιπάλου» του, του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, που πέθανε το 2021.

Ο πρώην επίσκοπος Ντι Φαλκό που θα τελέσει την κηδεία του Αλέν Ντελόν, είχε τελέσει το 2017 και την κηδεία της ηθοποιού Μιρέιγ Νταρκ, η οποία υπήρξε σύντροφος του Ντελόν για 15 χρόνια και έζησε μαζί του στο Ντουσί.

Το 2016 ο Ντι Φαλκό είχε κατηγορηθεί από έναν άνδρα για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση την περίοδο 1972-75, όταν ήταν διευθυντής ενός παρισινού κολεγίου.

Ο πρώην ιερέας διέψευσε τις κατηγορίες και δεν δόθηκε συνέχεια στην υπόθεση, καθώς μπήκε στο αρχείο επειδή τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Φωτογραφία: Associated Press – Ursula Düren

 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version