Κυριακή, 20 Οκτ.
18oC Αθήνα

Απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας: Ο Diddy που «σκότωσε τον Λίαμ Πέιν» και ο Στιβ Τζομπς που ζει στο Κάιρο

REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

Στην εποχή του Διαδικτύου και των social media, αρκεί ένα άτομο για να διαδώσει μια θεωρία συνωμοσίας που θα μπει στη συνείδηση του κοινού, ανεξάρτητα από το πόσο περίεργη, απίστευτη ή ακόμα και γελοία μπορεί να μοιάζει αυτή.

Ειδικά όταν πρόκειται για τους διασήμους τα πράγματα γίνονται έως και ανεξέλγκτα. Έτσι, λοιπόν, όταν αυτοί πεθαίνουν, οι θεωρίες συνωμοσίας ξεπροβάλλουν σαν τα μανιτάρια στα social media και όσοι πιστοί… σπεύσατε.

Οι ιντερνετικοί «ερευνητές» προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε πάτημα προκειμένου να πιστέψουν πως οι αγαπημένοι τους διάσημοι ίσως είναι ζωντανοί και σκηνοθέτησαν τον θάνατό τους ή πώς δολοφονήθηκαν ή ακόμα και ότι είχαν προβλέψει τον θάνατό τους.

Μερικές, μάλιστα, από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν μέχρι σήμερα αρκετοί πιστοί τους, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία τους ξεπερνούν τη φαντασία κι έχουν αποδειχθεί αναληθή.

Τώρα, «γιατί οι άνθρωποι να είναι επιρρεπείς στο να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας;» θα αναρωτηθεί κάποιος.

Λόγω ενός συνδυασμού στοιχείων της προσωπικότητας και κινήτρων, όπως το να ακούν την διαίσθησή τους, να αισθάνονται ανταγωνισμό και ανωτερότητα απέναντι στους άλλους και να αντιλαμβάνονται απειλές στο περιβάλλον τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Με αφορμή τον θάνατο του τραγουδιστή και πρώην μέλους των One Direction Λίαμ Πέιν, που κι εδώ δεν έλειψαν οι «περίεργες» θεωρίες, ας δούμε μερικές από τις πιο extreme θεωρίες συνωμοσίας που λάτρεψε το διαδίκτυο.

Λίαμ Πέιν

«Ο Diddy σκότωσε τον Λίαμ Πέιν». Σάλος επικράτησε με τη νέα θεωρία για τον θάνατο του τραγουδιστή που στηρίζεται σε μία συνάντηση των δύο από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα ένα βίντεο από συνέντευξη του αδικοχαμένου τραγουδιστή, ο οποίος μιλά για μία «περίεργη» συνάντηση που είχε με τον Diddy, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, έβαλε λάδι στη φωτιά.

REUTERS/Neil Hall/File Photo

REUTERS/Neil Hall/File Photo

Ο Λίαμ Πέιν είχε μιλήσει το 2017 στην εκπομπή The Graham Norton Show του BBC, με τον σταρ των One Direction να θυμάται πως ο ράπερ είχε «το πιο κακό γέλιο», ενώ η χειραψία τους ήταν ιδιαίτερα άβολη.

Ανέφερε πως καθώς τον πλησίασε και του έσφιξε το χέρι, ο Diddy είχε ένα «κακό γέλιο» και του έκανε «τη μεγαλύτερη χειραψία που έγινε ποτέ».

Ο αδικοχαμένος τραγουδίστης στη συνέχεια ανέφερε πως: «Το χειρότερο συνέβη στη συνέχεια. Υπήρξε ένα ολόκληρο θέμα με τον Jay-Z και πήγα να σκύψω να του μιλήσω, αλλά δεν μπορείς να σκύψεις στον Jay-Z, δεν επιτρέπεται να σκύψεις».

«Ο σωματοφύλακάς του με έσπρωξε και… πέταξα στην άλλη μεριά. Έλεγα, εντάξει, θα κάτσω εδώ με την Ellie Goulding. Ήταν μία πολύ αμήχανη στιγμή», συνέχισε.

Στον απόηχο του θανάτου του ποπ σταρ, οι δαιμόνιοι χρήστες των social media έχουν υποθέσει ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να τι σήμαινε κάτι παραπάνω. 

Ένας χρήστης έγραψε: «Ο Λίαμ είχε αποθαρρυνθεί σημαντικά όταν συνάντησε τον Diddy για πρώτη φορά. Ο Λίαμ είναι τώρα νεκρός. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τυχαίο. Απλά το λέω…».

«Δεν είναι αστείο που αυτό το βίντεο κυκλοφορούσε την περασμένη εβδομάδα στο διαδίκτυο και τώρα είναι νεκρός», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι πάλι ανέφεραν, χωρίς να έχουν αποδείξεις, ότι ο Πέιν είχε κληθεί ως μάρτυρας στην επικείμενη δίκη του Diddy.

Την ίδια ώρα, «ξεφύτρωσαν» στα social media ένα σωρό θεωρίες που υπονοούν ότι ο τραγουδιστής «γνώριζε» τη μοίρα του «διαβάζοντας» τα τατουάζ του. Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες του Telegram και του Twitter πιστεύουν ότι τα τατουάζ του αποτύπωναν μια ιστορία που προμήνυε την πορεία της ζωής του Λίαμ.

Ειδικός σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία και τη κατανόηση των συμβόλων εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Τα τατουάζ του Λίαμ δεν προέβλεψαν και σίγουρα δεν προκάλεσαν τον τραγικό θάνατό του, αλλά μας λένε ένα πολύ σημαντικό πράγμα: πώς έβλεπε τη ζωή» είπε η Inbaal Honigman.

«Το τατουάζ με τα ρολόγια του Λίαμ σηματοδοτεί την επίγνωση του χρόνου και την κατανόηση ότι ο χρόνος είναι φευγαλέος. Ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Όλοι οι αριθμοί έχουν σημασία! Στο τατουάζ του ρολογιού, η ώρα είναι 11.55. Ο αριθμός 11 είναι ένας “αγγελικός” αριθμός που σημαίνει νέα ξεκινήματα και νέες εκκινήσεις, Επίσης, ο αριθμός 55 είναι ένας εξίσου σημαδιακός αριθμός για τους ανθρώπους που ακολουθούν τον σκοπό της ζωής, που σημαίνει ότι ο Πέιν ακολουθούσε πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό της ζωής του».

Η ειδικός συνέχισε: «Το τατουάζ του με το ρολόι περιλαμβάνει επίσης ένα πολύπλοκο σύστημα από γρανάζια, τα οποία συμβολίζουν την εσωτερική λειτουργία του μυαλού και την πολυπλοκότητα της ζωής. Αυτό το τατουάζ μας δείχνει ότι ο Λίαμ τιμούσε πραγματικά τη ζωή.

«Μας δίνει μια ιδέα για το πόσο σημαντικό ήταν γι’ αυτόν το να μην σπαταλήσει κανένα κομμάτι της ζωής του και να ζήσει κάθε στιγμή στο έπακρο» προσθέτει.

Τέλος, πιστεύει ότι οι πολλαπλές νεκροκεφαλές ήταν η συνειδητοποίηση του Πέιν ότι δεν πρέπει να παίρνεις τη ζωή ως δεδομένη. 

Έλβις Πρίσλεϊ

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, «ο βασιλιάς της ροκ εν ρολ», ο παγκοσμίως γνωστός «The King» πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής ο ίδιος έφυγε από καρδιά στα 42 του μόλις χρόνια.

Μερικοί φανατικοί θαυμαστές του τραγουδιστή όμως, δεν πίστεψαν ποτέ ότι είναι νεκρός.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του, διέταξε να σφραγιστεί η νεκροψία του προκειμένου να μην κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Από εκείνη τη μέρα, λοιπόν, και τι δεν έχει ακουστεί… Ότι έχει απαχθεί από εξωγήινους, ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τη μαφία, ή ότι ήξερε μυστικά του FBI και έπρεπε να δολοφονηθεί.

Κάποιοι έχουν ισχυριστεί ότι ο Έλβις όχι μόνο είναι ζωντανός αλλά κηρύττει τον λόγο του Θεού ως τραγουδιστής Πάστορας στο Αρκάνσας!

Καμία φυσικά από αυτές τις θεωρίες δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στιβ Τζομπς

Ο ιδρυτής και CEO της Apple, Στιβ Τζομπς (Steve Jobs), πέθανε από νευροενδοκρινικό καρκίνο στις 5 Οκτωβρίου 2011, μόλις 18 μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του iPad.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της σύγχρονης τεχνολογίας που κατάφερε να απασχολεί τον πλανήτη και μετά θάνατον.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να πέθανε, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί συνωμοσιολόγοι που δεν λένε να το πιστέψουν.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής της Apple είναι συριακής καταγωγής και κατέφυγε για να ζήσει μυστικά στη Μέση Ανατολή για να απολαύσει μία πιο ήσυχη ζωή.

Ο ίδιος έχει «εντοπιστεί» έκτοτε σε διάφορα σημεία του κόσμου σύμφωνα με τους ειδικούς επί παντός επιστητού, συμπεριλαμβανομένου του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Όχι και τόσο παλιά, μόλις το 2019, έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο μια εικόνα που ισχυριζόταν ότι έδειχνε τον Τζομπς ζωντανό και καλά να ζει στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Τζον Λένον

Όταν ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν το 1980 με πέντε πυροβολισμούς, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο.

Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμοραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του.

Ο κόσμος της μουσικής υπέστη ένα τεράστιο σοκ.

Το σενάριο του ψυχικά διαταραγμένου δολοφόνου  – για κάποιους – δεν φαίνεται ιδιαίτερα πειστικό. Για πολλούς, πίσω από την δολοφονία του «θρυλικού σκαθαριού» κρύβεται η διαμάχη του με την κυβέρνηση Νίξον.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ των David Leaf και John Scheinfeld «The U.S. vs John Lennon», o Τζον Λένον μαζί με τη σύντροφό του Γιόκο Όνο στοχοποιήθηκαν απροκάλυπτα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς ο Λένον είχε μετατραπεί σε έναν επίμονο ακτιβιστή κατά του πολέμου και της βίας που δοκίμαζε την ανοχή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Λένον, ήταν μία υπόθεση που η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές ήθελαν – πάση θυσία – να κλείσει.

Μάικλ Τζάκσον

Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009, φωτογραφίες του θρυλικού σταρ τον ήθελαν να περπατά σε δημόσιους χώρους.

Η ελπίδα γεννήθηκε στους φαν του ότι είναι ζωντανός και απλά σκηνοθέτησε τον θάνατό του, για να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

AP Photo/Bebeto Matthews, File

Πρώτη αφορμή γι’ αυτή τη φημολογία στάθηκε μία selfie που τράβηξε η κόρη του, Πάρις, μέσα από ένα αυτοκίνητο. Τα βλέμματα κάποιων έπεσαν στο πίσω κάθισμα, που έβλεπαν έναν άνδρα, ο οποίος ήταν ίδιος ο πατέρας της και «βασιλιάς της ποπ». 

Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να χαλάσουν το «όνειρο» των εκατομμύρια θαυμαστών του λέγοντας ότι αυτό που φαινόταν ήταν ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου και όχι ο τραγουδιστής αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μέριλιν Μονρόε

Ο μυστηριώδης – για πολλούς – θάνατος της Μέριλιν Μονρόε, πυροδότησε μία από τις πιο επίμονες και διαχρονικές θεωρίες του Χόλιγουντ. Η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών τον Αύγουστο του 1962 σε ηλικία 36 ετών. 

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οι ανακρίβειες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους συνωμοσιολόγους και μία πιο σκανδαλώδης οπτική της αλήθειας, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Άνθρωποι από το περιβάλλον που ζούσε η Μονρόε έκαναν λόγο για τρεις άντρες που φέρονται να την επισκέφθηκαν λίγο πριν πεθάνει.

Μπορεί να μην συμφώνησαν στην ώρα άφιξής τους στο σπίτι της αιώνιας μοιραίας ξανθιάς καλλονής του πλανήτη αλλά εκεί που συμφώνησαν «με κλειστά μάτια» ήταν ότι ένας από την τριάδα ήταν ο τότε γενικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Κένεντι, ο αδερφός του εν ενεργεία τότε προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, ο Ρόμπερτ Κένεντι έβαλε το χεράκι του στη δολοφονία της Μέριλιν Μονρόε, για να την προλάβει, καθώς ήταν έτοιμη να αποκαλύψει δημόσια τα παράνομα ειδύλλιά της με τους αδελφούς Κένεντι σε μία συνέντευξη Τύπου. 

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια συνωμοσίας θέλει τον Κένεντι και την παρέα του να σκοτώνουν τη Μονρόε με φονική ένεση πεντοβαρβιτάλης στην καρδιά. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις