Site icon NewsIT

Απλά κόλπα για να εξαφανίσετε τελείως τα άλατα από τον βραστήρα

12.10.2024 | 15:01
Απλά κόλπα για να εξαφανίσετε τελείως τα άλατα από τον βραστήρα

Happy woman at home making a cup of coffee in the kitchen and smiling - morning routine concepts

Ο βραστήρας είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές σε κάθε κουζίνα, καθώς μας επιτρέπει να ετοιμάσουμε γρήγορα και εύκολα, ζεστά ροφήματα.

Ωστόσο, η συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό του μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του.

Οι βραστήρες πρέπει να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρούνται καθαροί και χωρίς άλατα, αλλά συχνά οι περισσότεροι ξεχνάμε να τους καθαρίσουμε. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν φυσικές μέθοδοι για να εξαφανίσετε πλήρως τα άλατα.

Με χυμό λεμονιού

Το λεμόνι είναι γνωστό για τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, αλλά και για το γεγονός ότι προσδίδει νοστιμιά σε αρκετά πιάτα. Ωστόσο, το λεμόνι θεωρείται επίσης και φυσικό καθαριστικό, χάρη στις ιδιότητες του κιτρικού οξέος.

Προκειμένου, λοιπόν, να εξαλείψετε την συσσώρευση αλάτων μέσα στο βραστήρα, μπορείτε να στύψετε λεμόνια και να χρησιμοποιήσετε τον χυμό τους. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τον καθαρισμό του βραστήρα σας με χυμό λεμονιού είναι τα εξής:

Γεμίστε τον βραστήρα με νερό, προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και αφήστε το να βράσει.

Μέσα σε λίγα λεπτά αναμένεται να ολοκληρωθεί ο βρασμός του μείγματος. Στην συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου μία ώρα. Ακολούθως, αδειάστε το διάλυμα στο νεροχύτη και καθαρίστε το εσωτερικό του βραστήρα με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Για να να φύγει το άρωμα του λεμονιού από το εσωτερικό της συσκευής, θα πρέπει να βράσετε καθαρό νερό, ώστε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την συσκευή σας, να μην επηρεαστεί η γεύση των ροφημάτων σας.

Ξύδι, νερό και μαγειρική σόδα

Σε περίπτωση που τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί είναι επίμονα, τότε, υπάρχει για επιπλέον φυσική μέθοδος, φτιάχνοντας ένα μείγμα που θα αποτελείται από νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

Γεμίστε το βραστήρα με αναλογία 3/4 νερό και 1/4 ξύδι. Στην συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και πατήστε το κουμπί.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το μείγμα να δράσει για τρεις έως τέσσερις ώρες. Αδειάστε, κατόπιν, το μείγμα και καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής μ’ ένα σφουγγάρι.

Τέλος, γεμίστε με καθαρό νερό το βραστήρα και αφήστε το να βράσει, ώστε να αφαιρέσετε πλήρως την μυρωδιά του μείγματος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version