Site icon NewsIT

Αποκωδικοποιήστε 5 συμπεριφορές του σκύλου σας

14.09.2024 | 13:01
Αποκωδικοποιήστε 5 συμπεριφορές του σκύλου σας

Cute dog is with them. Mother with daughter are at home together.

Το λαχάνιασμα με πιθανή σιελόρροια αλλά και το κατέβασμα της ουράς ανάμεσα από τα πόδια είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση ενός σκύλου, όταν εκδηλώνει άγχος.

Επίσης, όταν ένας σκύλος είναι λυπημένος, κατεβάζει το κεφάλι του και κλαίει. Μπορεί τα συναισθήματα του σκύλου να είναι εμφανή από την γλώσσα του σώματος, ωστόσο, εκδηλώνει και ορισμένες συμπεριφορές που μπορεί να φαίνονται περίεργες.

Για παράδειγμα, ποιος είναι ο λόγος που ο σκύλος σκάβει στο χώμα, κρύβοντας διάφορα αντικείμενα ή ακόμη και κόκαλα; Ας δούμε, λοιπόν, μαζί την εξήγηση πίσω από πέντε συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι σκύλοι στην καθημερινότητα τους.

Απλώνει την πατούσα του πάνω σας

Γιατί ο σκύλος απλώνει την πατούσα του πάνω σας; Ο σκύλος διαθέτει υποδοχείς αφής και νευρικές απολήξεις σε όλο του το δέρμα. Απολαμβάνει,λοιπόν, να προτάσσει την πατούσα του, όταν έρχεται σε επαφή με στενούς φίλους του ή ανθρώπους που συμπαθεί.

Επίσης, είναι μια ένδειξη για να σας ενημερώσει ότι θέλει να παίξει ή για να σας ζητήσει να συνεχίσετε να το χαϊδεύετε, αφού σταματήσετε. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα έξυπνο κόλπο για να τραβήξει την προσοχή σας, σε περίπτωση που τον έχετε παραμελήσει.

Θάβει αντικείμενα στο χώμα

Γιατί οι σκύλοι θάβουν τα κόκαλα ή άλλα αντικείμενα στο χώμα; Ασφαλώς, πρόκειται για μια ενστικτώδη συμπεριφορά σκύλου για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία, προκειμένου να αποτρέψει την κλοπή των πραγμάτων του από άλλα ζώα.

Ορισμένες ράτσες, επίσης, όπως τα κυνηγόσκυλα και τα τεριέ αρέσκονται να σκάβουν στο χώμα για να εντοπίσουν το φανταστικό θήραμα μας. Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί σκύλοι σκάβουν απλά και μόνο για να καθίσουν στην λακκούβα.

Γαβγίζει πίσω από την πόρτα

Μπορεί ο σκύλος σας να κοιμάται βαριά, ωστόσο, μόλις αντιληφθεί έναν αμυδρό ήχο, σηκώνεται από την θέση του και κατευθύνεται προς την πόρτα, γαβγίζοντας δυνατά. Αυτή η συμπεριφορά του σκύλου είναι παρόμοια με τη δική μας όταν τρομάζουμε. Με την διαφορά, βέβαια, ότι μπορεί να αντιληφθεί ήχους, που εμείς δεν ακούμε καν, αφού η ακοή του είναι έως και τέσσερα επίπεδα πιο ανώτερη σε σύγκριση με την ανθρώπινη. 

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ενστικτώδη συμπεριφορά αυτοπροστασίας, καθώς θέλουν να μάθουν ποιος ή τι κρύβεται πίσω από την πόρτα. Μερικές ράτσες, επίσης, όπως οι σκύλοι φύλακες, επιδιώκουν να πηδήξουν πάνω από τις εξώπορτες για να διερευνήσουν τις πιθανές απειλές και να υπερασπιστούν τον χώρο τους.

Μαζεύει πράγματα κατά τη διάρκεια της βόλτας

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε δει τον σκύλο σας να συλλέγει διάφορα αντικείμενα που εντόπισε κατά τη διάρκεια της βόλτας στο πάρκο. Και αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα απλό κλαδί, μέχρι μια πεταμένη μάσκα.

Η εξήγηση είναι απλή: oι σκύλοι χρησιμοποιούν το στόμα τους με τον ίδιο τρόπο που τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Αρκετά σκυλιά είναι από τη φύση τους περίεργα, συνεπώς, μόλις εντοπίσουν κάποιο αντικείμενο που τους κάνει εντύπωση, μπορεί να θέλουν να το κρατήσουν ή να το μεταφέρουν για μικρό διάστημα.

Είναι επιθετικός απέναντι σε άλλα σκυλιά

Αρκετοί σκύλοι αγχώνονται , όταν συναντάνε στο δρόμο άλλα σκυλιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο DNA τους, να έχουν τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν ή να μην έχουν κοινωνικοποιηθεί επαρκώς, όταν ήταν κουτάβια. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη κίνηση του σκύλου σας υποδηλώνει ότι δεν θέλει να τον πλησιάσει ο άλλος σκύλος.

Μερικοί, βέβαια, σκύλοι μπορεί να είναι λιγότερο επιθετικοί και να κρύβονται πίσω από εσάς, κρατώντας αμυντική στάση, επειδή φοβούνται ή νιώθουν άβολα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version